You are here

Derde auditiedag in The Voice van Vlaanderen

21/09/2017 14:30-

Welke kandidaten stoten door naar de volgende ronde?

Dat de lat bijzonder hoog ligt in het vijfde seizoen van The Voice van Vlaanderen werd de voorbije weken al duidelijk. De tweede auditieaflevering ging vorige week vlotjes over het miljoen kijkers, goed voor 50,5% marktaandeel (VVA 18-54, live +4). De 21-jarige Louis uit Adegem legt de lat in aflevering 3 nóg een tikkeltje hoger. Hij studeert songwriting aan het prestigieuze Institute of Performing Arts in Liverpool, de exclusieve muziekschool van wereldster Paul McCartney. Brengen de tips van het Beatles-icoon op tijdens zijn auditie op Dew On The Vine van Bear’s Den?

Coach Koen is in de derde Blind Auditions op zoek naar een stevige rocker om zijn team aan te vullen. “Ik was vroeger zelf een rocker en wil heel graag in dat repertoire grasduinen”, klinkt het. De 33-jarige Bert uit Tongerlo ademt alvast rockmuziek. Verzekert dit podiumbeest zich met zijn auditie op Run To The Hills van Iron Maiden van een plek in team Koen? Of gaat de 33-jarige Tom uit Vichte ermee aan de haal? Ook hij is immers één brok rock ’n roll. Al lijkt er onder deze ruwe bolster toch een blanke pit te zitten wanneer hij Nothing Compares To You brengt in de versie van Stereophonics.

Hét kippenvelmomenten komt vrijdag misschien wel van Robin (19) uit Melsele. Muziek bracht hem door de moeilijke momenten in zijn leven. “Ik doe mee aan The Voice omdat ik dat beloofd heb aan Jordy, een goede vriend die intussen overleden is”, klinkt het. Robin brengt Fix You van Coldplay, een song met een bijzondere betekenis. Emoties zijn ook belangrijk voor Jolyne (30) uit Elsene. “Ik moet het voelen, anders kan ik het niet zingen”, vertelt ze. Jolyne bezorgt An Lemmens al bijna tranen in de ogen als blijkt dat ze haar all time favoriete nummer zal brengen: La Chanson Des Vieux Amants van Jacques Brel.

Ook de 18-jarige Monika uit Kortrijk zingt graag in andere talen. Litouws, Russisch, Pools, Koreaans, Japans, Nederlands, Frans of Duits: ze kan het allemaal. In The Voice houdt ze het bij het Engels met Alarm van Anne-Marie. Tussen al het jonge geweld waagt ook de 51-jarige Mady uit Dilbeek haar kans. “Voor mij is The Voice nu of nooit”, weet ze. “Als je ouder wordt, is er minder tijd te verkwisten”. En dus zingt Mady de pannen van het dak op Reason van Selah Sue. Ook voor Pauline (21) uit Melle zou het weleens nu of nooit kunnen zijn. Zij deed vorig jaar al mee aan The Voice, maar zag geen enkele coach omdraaien. Lukt het haar deze keer wel met het moeilijke Chasing Pavements van Adele?

De 23-jarige Amber uit Gent heeft een wel heel bijzondere reden om voor Koen Wauters te kiezen, mochten de vier coaches zich omdraaien. “Hij lijkt enorm op mijn papa”, klinkt het. Slaagt ze in haar opzet met I’m A Woman van Smokey Joe’s Café? Anna (21) uit Hofstade zou het dan weer een voordeel vinden om coaching te krijgen van Bart Peeters. Zij kan namelijk rekenen op de steun en raad van haar goede vriendin Yana, die vorig jaar met team Bart in de liveshows geraakte. Anna gaat niet voor minder met Gold van Gabriel Rios. Ook voor de 21-jarige Cherine uit Hove is meedoen aan The Voice een grote droom. “Ik heb alle seizoenen gevolgd, maar mijn onzekerheid speelde me parten om mee te doen”, zegt ze zelf. Is Cherine ondertussen zelfzeker genoeg om door te stoten met Unsteady van X Ambassadors?

The Voice van Vlaanderen, vrijdag 22 september om 20.40 op VTM.

Meer nieuws over:

The Voice van Vlaanderen, VTM

Gerelateerde foto's:

De vrijgezellen van Blind Getrouwd 3

VTM - Vilvoorde - 23/01/2018

Persconferentie De Infiltrant

VTM - Antwerpen - 22/01/2018

Medialaan achter de schermen

VTM - Vilvoorde - 18/11/2017

VTM Pasen

VTM - Kessel-Lo - 15/04/2017

Beste uit seizoen 2 van Blind Getrouwd

VTM - Vilvoorde - 03/04/2017

Persconferentie Liefde voor muziek

VTM - Vilvoorde - 28/03/2017

Blind Getrouwd: huwelijk Evelien en Nicolas

VTM - Sint-Lievens-Houtem - 30/01/2017

Setbezoek De Buurtpolitie

VTM - Mortsel - 26/01/2017

Persconferentie Blind Getrouwd 2

VTM - Vilvoorde - 16/01/2017

Medialaan achter de schermen

VTM - Vilvoorde - 13/11/2016