.
K3
maandag 12 oktober 2015

Demi Matenahoru minst populair bij K3 Zoekt K3

En wie is het populairst?


Voor de kandidaten van K3 Zoekt K3 begint de strijd nu pas echt. Zondagnamiddag waren de tien te gast bij Q-Music in Nederland en maandagochtend was het al vroeg opstaan voor een bezoek aan Q-Music in Nederland. Vanaf nu is het hard tegen hard want er staat veel op het spel: een plaats in de nieuwe K3. Er zijn tien plaatsen voor drie meiden en je mag er zeker van zijn dat alle tien de meiden zichzelf volledig zullen geven. Sinds vrijdag kan er gestemd worden op K3 Zoekt K3. De inzet is groot: een wildcard voor de tweede liveshow van K3 Zoekt K3. Wij hebben al een klein vermoeden dat we weten wie die wildcard zal krijgen.

Vooral de kandidaten die al een wildcard op zak hadden konden met een gerust hart genieten van de fotoshoot en de opname in de studio. Hanne, Jindra, Demi en Lauren hadden geen stress omdat ze al zeker waren van een plaats in de liveshows maar bij de andere kandidaten sloeg de stress dubbel toe. Na een laatste toonmoment eindigde het avontuur voor Sarah Bossuwé en Keoma Aidhen. De tien resterende kandidaten maken zich nu op voor de grote liveshows in de AED Studio’s in Lint. Bij de start van de liveshows verandert de wedstrijd compleet voor de kandidaten. Kijkers in Vlaanderen en Nederland kunnen vanaf dan stemmen voor hun favoriet K3’tje. Presentatoren Niels Destadsbader en Gerard Joling hadden aan het einde van de tweede bootcamp-aflevering op vrijdag 9 oktober 2015 echter een verrassing in petto voor de meiden. “De voting… start nu”, luidde het. Een heel weekend lang kan de kijker thuis stemmen op zijn favoriete K3-kandidate. De inzet van deze stemronde is meteen bijzonder hoog en belangrijk. Het meisje die de meeste stemmen achter haar naam weet te scharen, krijgt een wildcard voor de eerste liveshow en mag dus meteen door naar liveshow 2 op vrijdag 23 oktober aanstaande.

Maar hoe populair zijn de meiden uit K3 Zoekt K3 nu eigenlijk? De dag van vandaag is het eenvoudig om dat te onderzoeken. We besloten maandagochtend om 6 uur de Facebookpagina's van de tien meiden te bezoeken en ontdekten enorme verschillen. Zo is Hanne Verbruggen met 14.434 fans de meest populaire van de tien. De van Marokkaanse afkomst Nora Gharib heeft 10.733 fans en Lauren De Ruyck moet tevreden zijn met 8.263 fans. Pas dan komen Klaasje Meijer en Lisa Michels in beeld in de top 10.. Zij hebben 7.750 en 6.744 fans op Facebook. Suzan De Reus staat op 9 met 1.413 fans maar helemaal onderaan bengelt Demi Matenahoru met amper 1.092 fans.

Dat drie Vlaamse meiden de top 3 bezetten mag geen verrassing zijn. In Vlaanderen is K3 Zoekt K3 (voorlopig) populairder dan in Nederland. Dubbel zoveel Vlaamse kijkers zitten op vrijdagavond naar het programma te kijken. Of de nieuwe K3 dan uit drie Vlaamse meiden zal bestaan? Zeker en vast niet. De voting van het programma zit net iets anders in mekaar. Maar dat Hanne Verbruggen veel fans heeft, daar kan niemand naast. De kans lijkt ons dan ook groot dat zij vrijdagavond de wildcard zal krijgen.