.
News Image

Debuutalbum James Bay

James Bay brengt ons zijn debuutalbum 'Chaos And The Calm' .
James Bay’s lang verwachte debuutalbum, Chaos And The Calm is er! Naast 12 meeslepende nummers, bevat het album ook de hitsingle “Hold Back the River”.

‘Chaos and The Calm’ werd opgenomen in Nashville met de Amerikaanse producer Jacquire King (Editors, Kings Of Leon, Tom Waits). Hij werd door smaakmakers wereldwijd (BBC, Spotify, Buzzfeed, Entertainment Weekly, The Guardian) als “Artist to watch” geprofileerd. Gedreven door zijn niet te evenaren enthousiasme en emotievolle vocals, is de internationaal geprezen UK singer-songwriter, klaar voor de ultieme doorbraak.

James Bay transformeerde, als nieuwe folk-soul sensatie, de afgelopen maanden elk publiek in echte fans. In België rankte hij met Hold Back the River in de airplay top 10 en de top 10 van de Ultratop singleverkopen. Ook kaapte hij de tweede plek weg bij de BBC Sound Of 2015-verkiezing. Bay overtrof de verwachtingen bij het winnen van de BRITs Critics Choice Award, waarmee hij in de voetsporen van onder andere Florence + The Machine, Jessie J en Sam Smith trad. Net als deze eervolle artiesten staat hij 25 juni op Rock Werchter.

Bay komt uit een klein dorpje genaamd Hitchin. Hij onderscheidde zich door in London’s befaamde Blue Flowers Club te spelen, alsook op andere iconische locaties. Hierbij stond hij onder andere in het voorprogramma van The Rolling Stones, Stevie Wonder en Neil Young. Het was op één van deze concerten dat een fan zijn werk filmde en deelde op YouTube. Deze video greep de aandacht van Republic Records, die meteen Bay naar New York vloog om hem een contract aan te bieden.