.
News Image

De Zomer is van Mechelen wordt warmer dan ooit tevoren

Stan Van Samang eerste naam Maanrock & DZIVM


De Zomer is van Mechelen is toe aan haar vierde editie. Vanaf dit jaar staat De Zomer is van Mechelen in het teken van goede doelen. Dj en radio-presentatrice Ilse Liebens en oud-voetballer Piet den Boer worden ambassadeurs. Stan Van Samang is de eerste, meteen erg grote, naam voor Maanrock 2017 en afsluiter van De Zomer is van Mechelen.



Mechelen is volop bezig met de voorbereidingen van een warme, nieuwe zomerperiode. Voor de nieuwe editie laat mmMechelen Feest zich inspireren door het palmares Vis-Pop. Tien jaar hebben zij Mechelen met succes laten feesten voor het goede doel. Tijdens de afgelopen twee edities van Mechelen Houdt Je Warm werden ook al goede doelen in de kijker gezet. Nu volgt dus ook de zomer: grootser en nog meer voor en door de Mechelaar.



“We waren al de langste gratis festivalzomer. Nu worden we ook de warmste, de meest solidaire. Dat is een heel bewuste keuze. We organiseren al die festivals niet zomaar. De Zomer is van Mechelen is zoveel meer dan alleen maar feesten. Het is de Mechelaars samenbrengen, de mooie zomertijd met elkaar doorbrengen. Door nu te werken met goede doelen maken we de zomer nog een beetje meer van Mechelen. En daar gaan we zoveel mogelijk mensen bij betrekken: de Mechelaar zelf, de bezoekers, verenigingen klein en groot, artiesten en ook twee ambassadeurs die mee aan de kar trekken”, aldus Kristof Calvo, voorzitter van mmMechelen Feest.



Ambassadeurs Ilse Liebens en Piet den Boer

Dit jaar werd de vraag gesteld aan presentatrice en kersverse Mechelaar Ilse Liebens (radio Nostalgie) en aan oud-voetballer Piet den Boer om actief mee te werken als ambassadeurs. Beiden waren meteen enthousiast. Ilse Liebens: “De zomer hangt voor mij altijd samen met festivals. Als ik er al niet aan het werk ben of plaatjes draai, dan geniet ik met volle teugen als bezoeker. De combinatie festivalzomer en goede doelen, daar kan toch niemand iets op tegen hebben?” Ook de eeuwige God bij KV Mechelen, Piet den Boer, stond helemaal achter het idee: “Mechelen is een warme stad met zeer veel engagement en het initiatief van de Zomer is van Mechelen kan ik alleen maar aanmoedigen. Een prachtig verhaal waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt om verschillende verenigingen te steunen.”



De Mechelaar kiest zelf: iedereen kan goede doelen suggereren

Alle Mechelaars, bezoekers, verenigingen enz. krijgen de kans om vanaf vrijdag 17 februari 2017 t.e.m. vrijdag 31 maart 2017 hun top drie goede doelen te suggereren via de website www.dezomerisvanmechelen.be. Je kan dus zélf drie goede doelen invullen. Zo kunnen ook kleinere Mechelse, minder bekende verenigingen aan bod komen en worden nieuwe verenigingen ontdekt. Binnen deze eerste keuzeronde krijg je ook de mogelijkheid om in maart te stemmen bij de zuil aan de inkom van het Huis van de Mechelaar.



Bij de tweede ronde, van zaterdag 1 april t.e.m. zondag 30 april 2017, wordt een shortlist van 15 goede doelen geplaatst op www.dezomerisvanmechelen.be. Iedereen kan dan stemmen op één van deze goede doelen. De shortlist van 15 goede doelen wordt door een jury opgesteld, ermee rekening houdende dat elk elk overgebleven goed doel een ander aspect binnen de samenleving steunt.



Ten slotte wordt een top vijf van goede doelen bepaald. Deze vijf goede doelen worden gedurende heel de zomerperiode in de kijker gezet en gesteund.



Initiatieven tijdens het project

Tijdens zomerperiode, maar ook in aanloop naar de Zomer is van Mechelen, spelen goede doelen een belangrijke rol. Tal van initiatieven zullen worden opgezet waarbij de Mechelaar, de bezoekers, handel en horeca, bedrijven en de partners van de zomer de mogelijkheid krijgen een samenwerking op te zetten waarbij dit verhaal een centrale plaats kan krijgen.



Zo gaat er alvast een percentage van elke consumptie tijdens de grote festivals Ottertrotter, Parkpop, Mechelen Zingt, Bal Populaire, Dijlefeesten en Maanrock naar de vijf goede doelen. Tijdens Maanrock zal er een Maanrockcafé zijn en zal dit ook in het teken van goede doelen staan. Ook diverse acties zullen worden opgezet met de partners van de zomer.



Kortom: er staat heel wat op het programma en in de aanloop naar de zomer zullen nog heel wat acties meer vorm krijgen. Zo zal het Mechelse engagement groter dan ooit tevoren worden!



Eerste naam voor Maanrock: STAN VAN SAMANG

Het is volop aftellen naar een warme, zalige zomer en het is nóg meer uitkijken naar de Mechelse muziekfestivals. Maanrock mag misschien het laatste festival op de agenda zijn, het is nog steeds het grootste, gratis stadsfestival in Vlaanderen! Zoals elk jaar verwelkomt Maanrock een reeks van grote muziektoppers en dit jaar maakt het Groot Podium plaats voor niemand minder dan Stan Van Samang! Hij is momenteel één van de bestverkopende én meest gedraaide Belgische artiesten. De zanger zorgde reeds voor uitverkochte concertzalen zoals de Lotto Arena maar ook de Antwerpse muziektempel Sportpaleis en de Ethias Arena in Hasselt zette hij op zijn kop.



Deze zomer knalt hij op Maanrock en zal hij menig bezoeker laten meezingen met hits als “A Simple Life”, “Goeiemorgend, Goeiedag”, “Een ster” maar ook de oudere toppers als “Poison”, “Scars”, “Hang On” en “This Time” zullen niet ontbreken. Vorig jaar won hij al de Mia voor hit van het jaar en dit jaar griste hij de Mia voor beste solo man.

Kortom: je bent dus verzekerd van een fijn Belgisch stukje live performance van Stan van Samang!



Praktisch

Vanaf vrijdag 17 februari 2017 om 14 uur kun je jouw drie geode doelen suggereren op www.dezomerisvanmechelen.be Dit kan tot en met vrijdag 31 maart.



(l.t.)