.
Gunther Levi, Davy Gilles en Chris Van Tongelen van De Romeo's
woensdag 4 maart 2015

De Romeo's stellen cd Op Stap voor

Veel volk in Utopolis Turnhout voor De Romeo's.


Twee jaar na het gouden succesalbum ‘10’, lanceren De Romeo’s met ‘Op stap’ een gloednieuw studioalbum. Voor Chris, Gunther en Davy is het inmiddels hun 4de Nederlandstalige album in vijf jaar tijd en het 8ste Romeo’s album dat het levenslicht ziet. “Elke artiest vindt dat z’n recentste album z’n beste is, maar in ons geval is dat echt wel zo. Waarom? Omdat we voor ‘Op stap’ de tijd hebben gekregen en genomen om 12 nummers te maken die eigen zijn aan De Romeo’s, maar die toch weer voldoende vernieuwend zijn. Bovendien is ‘Op stap’ een album geworden met alleen maar eigen, origineel materiaal. Het mooie daarvan is dat we herkenbare meezingers hebben opgenomen, zoals ‘Mooi zijn alle vrouwen’ of ‘Catharina’ en dat die keurig worden afgewisseld met heel moderne, eigentijdse dansbare songs, zoals ‘Vrienden voor het leven’ of ‘Wat ze doet’, onze huidige single. Een primeur is dat we twee trage liedjes hebben opgenomen. ‘Dansen’ is een echte tegelplakker, waarbij de goesting om te slowen je helemaal bekruipt. ‘Kaarsje in mijn hart’ is dan weer iets totaal anders. Dat is misschien wel het meest gevoelige liedje dat we tot nu toe gemaakt hebben. Het gaat over afscheid nemen in het leven van iemand die je dierbaar is. Een gevoel dat mensen vaak moeilijk kunnen plaatsen en dat wij muzikaal vertaald hebben.”, zegt Chris Van Tongelen.

Het muzikale ploegje rond het nieuwe Romeo’s album ‘Op stap’ is indrukwekkend. Niet alleen Chris Van Tongelen en Davy Gilles leverden bijdragen aan het album, ze kregen ook de hulp en medewerking van Jan Smit, Miguel Wiels, Kurt Burgelman, Raymond Felix, Wietse Meys, Jo Hermans, Jean Pierre Dagelet, Julie van Bouwel, Paul Vermeulen en Cliff Vrancken. “Het was en is voor ons een voorrecht dat wij met zoveel fijne mensen mochten samenwerken voor dit album. Het zijn stuk voor stuk muzikale vrienden van De Romeo’s, die ons allemaal goed aanvoelen en die weten waar we naartoe willen met onze liedjes. De basis is dat er gevoel zit in de nummers die we brengen. Wij vinden zowel de muziek als de teksten heel belangrijk. In de voorbereiding naar dit album toe, hebben we heel veel demo’s gemaakt en alleen de twaalf beste songs weerhouden, omdat onze fans en het publiek ook het beste verdienen”, zegt Davy Gilles.

Het woord ‘vernieuwing’ is al een paar keer gevallen wanneer we praten over het nieuwe Romeo’s album ‘Op stap’, en die vernieuwing vertaalt zich zeker ook in het productionele verhaal. Wat dat laatste betreft, levert de Nederlander Edwin De Groot een grote bijdrage op dit album als producer. Edwin – die ook betrokken is bij o.a. Jan Smit – heeft nauw samengewerkt met Jean-Pierre Kerkhofs (Artsound studio’s), waar de Romeo’s zijn gaan inzingen. Hij selecteerde de beste live muzikanten en backing vocals, en zorgde op die manier voor het eigentijdse ‘Op stap’ karakter.

Naast het auditieve en de lancering van het ‘Op stap’ album, zorgen De Romeo’s ook nog eens voor een primeur. “De voorbije weken zijn we gespot in Amerika. We hebben daar keihard gewerkt en samen met het team van Iceberg Ahead en regisseur Benjamin L De Mulder, hebben we ook de beelden gemaakt bij de 12 nieuwe nummers van ‘Op stap’. Wie kijkt naar de 70 minuten durende RoMeoDrive movie, gaat met ons mee op avontuur van Las Vegas naar Los Angeles. We nemen je mee langsheen Caesars Palace, Fremont Street in Old Vegas, Hollywood Boulevard, Beverly Hills, Venice Beach en ga zo maar door. Er is niet één bekende plaats die we niet bezocht hebben. In een recordtempo en dankzij een uitstekende voorbereiding, zijn we erin geslaagd om een uniek muziekdocument te maken”, zegt Gunther Levi.

Met de RoMeoDrive movie stappen De Romeo’s in de voetsporen van o.a. Beyoncé en Marco Borsato, die in het verleden ook al uitpakten met dergelijk initiatief. “Voor Vlaanderen is het wat mij betreft en voor zover ik weet, de allereerste keer dat een artiest van bij ons clips maakt voor alle liedjes die terug te vinden zijn op een nieuwe cd. Uiteraard is dat slim bekeken van De Romeo’s, want meer dan ooit gaan beeld en geluid hand in hand”, zegt RoMeoDrive regisseur Benjamin L De Mulder.

Het nieuwe album ‘Op stap’ van De Romeo’s is vanaf vrijdag 6 maart fysiek en digitaal beschikbaar.

Bio van De Romeo's

Meer Over:

De Romeo's