.
De Romeo's
maandag 26 juni 2017

De Romeo's bouwen een feestje in de kroeg

Nieuwe single van De Romeo's.


Na ‘Vrienden voor altijd’ en ‘Waar zijn al die handen’, zetten De Romeo’s deze zomer de boel muzikaal op stelten voor een ‘Feest in de kroeg’. “‘We Will Rock You’ van Queen gemixt met een scheutje Tiroler muziek, allemaal netjes verwerkt in een liedje dat je na één keer horen instant gaat meezingen. Een radiovriendelijk feestje dat je beleeft met je maten en makkers. ’t wordt een plezante zomer”, zegt Romeo Davy Gilles. Ik ben er zeker van dat de mensen voor liedje naar onze optredens komen kijken. Net als 'Viva De Romeo's' is dit een nummer dat een vaste plaats kan krijgen in onze setlist. Deze zomer is dat zeker al het geval, voegt Davy er nog aan toe.



“De mensen werken hard. Je leest voortdurend dat iedereen constant onder spanning staat. Na vijf of zes dagen volle bak, is het tijd voor ontspanning en die kunnen ze vinden in onze Romeo’s-kroeg. We zien dat vaak als we het op het podium staan zo’n collectieve ontlading. Hoe meer de mensen zich ontspannen tijdens onze optredens, hoe meer adrenaline wij krijgen en hoe harder wij doorgaan”, vult Chris Van Tongelen aan. Echt op café gaan en aan den toog hangen gebeurd bij ons zelden. Op onze ‘rider’ staan er geen speciale bieren of champagne, maar gewoon een paar flessen plat water en die hoeven niet eens uit de ijskast te komen. Kamertemperatuur is prima”, zegt Gunther Levi.



De Romeo’s staan aan het begin van een drukke zomer met heel wat optredens. “Het wordt weer gezellig druk, maar dat hebben wij graag. Het blijft gewoon plezant en het is echt verslavend als je mensen blij kan maken met je muziek. Ik ben vorige week naar Coldplay gaan kijken. Schitterend. Ik ga De Romeo’s niet vergelijken met hen, maar wat die mannen doen is wat wij ook trachten te doen. Mensen blij maken met je muziek én met onze nieuwe single ‘Feest in de kroeg’ gaat dat weer helemaal lukken. Het liedje werkt goed tijdens de optredens en als je het hoort op de radio, weet ik zeker dat het je een instant smile bezorgt. Wedden?”, sluit Chris Van Tongelen af.



Bio van De Romeo's

Meer Over:

De Romeo's

Bio van Davy Gilles, Gunther Levi en Chris Van Tongelen