.
News Image

De Planckaerts wonen niet meer samen

En dat hield niemand voor mogelijk!


In 2003 startte VTM met de realityreeks De Planckaerts. Twaalf seizoenen lang konden mensen het wel en wee van de bekende familie volgen. Ex-wielrenner Eddy Planckaert en zijn vrouw Christa zijn enorm tevreden dat ze dankzij VTM hun leven weer konden opbouwen nadat ze zwarte sneeuw zagen toen Eddy's bedrijf in Oost-Europa door foute zakenvrienden op de fles ging.

Te midden van de bossen in de Ardennen bouwde de familie hun leven weer op en zo kon Vlaanderen kennismaken met de primitieve omstandigheden waarin de familie leefde. Iedereen woonde ook nog eens onder hetzelfde dak, wat het programma uniek maakte.

Iedereen was jaloers op de innige band die de Planckaerts hadden. Die innige band is er nog steeds, alleen wonen ze niet meer allemaal samen. Het Nieuwsblad ging een kijkje nemen en zowat zeven jaar geleden werden de families deels noodgedwongen gescheiden wegens forse gezinsuitbreidingen. Stephanie en haar man Christopher waren de eersten die de befaamde 'berg' verlieten. Later volgden Francesco en Magali. Ook de jongste, Junior bouwt aan een eigen stekje.

Stephanie Planckaert zegt dat ze nu in een groter huis wonen, maar dat ze nog samenwerken.



Eddy en Christa doen het wat rustiger aan. Christa doet de boekhouding van de nv Planckaert, terwijl Eddy onder meer instaat voor de verhuur van fietsen en de pater familias organiseert huifkar- en andere tochten. Stephanie en Magali staan in voor de B&B en de chalets.

De realitysoap deed deuren opengaan voor deze bekende familie. Momenteel zijn ze nog een gebouw aan het renoveren om gasten te kunnen ontvangen en de zaken gaan uitstekend.



We horen veel positieve verhalen over mensen die hebben verbleven ten huize Planckaerts. Om dit ook te beleven raden we zeker aan om eens een kijkje te nemen op www.tenhuizeplanckaerts.be en bekijk er zeker alle mogelijkheden.



Tekst: Nico Vanaken