.
News Image

De laatste Largo Winch van Jean Van Hamme

Na 25 jaar zwaait meesterverteller Jean Van Hamme zijn favoriete stripheld uit met 20 seconden, het spannende slotdeel van het Largo Winch-tweeluik dat vorig jaar begon met Crossfire.

Het imperium van de miljardair in spijkerbroek dreigt in elkaar te stuiken. Daar zorgden een strategisch geplaatste bom en de arrestatie van zijn nieuwe grote liefde Saïdée door de CIA voor.

20 seconden rondt de verhaallijn af die begon met het album Crossfire. Een sleutelalbum, want kan dubbelspionne Saïdée ontsnappen en weerstaan aan de druk van diverse belanghebbende partijen? En is ze echt wel verliefd op Largo?

De laatste Largo Winch uit de pen van Jean Van Hamme is een meesterlijke mix tussen spanning, romantiek en spionage.

Tekenaar Philippe Francq maakte ondertussen bekend wie de nieuwe scenarist van de successerie Largo Winch wordt. De Fransman Eric Giacometti, ex-journalist en romanschrijver, krijgt de loodzware taak om in de voetsporen te treden van meesterscenarist Jean Van Hamme, met wie Francq twintig Largo Winch-albums maakte.

Mijn keuze is gevallen op iemand die alle kwaliteiten heeft om de fakkel over te nemen van Jean, vertelt Francq, die eerder al had aangegeven dat hij zijn nieuwe scenarist niet in de stripwereld zou zoeken.

Dat is een bewuste keuze. Ik was op zoek naar iemand die thuis is in de financieel-economische wereld. Jean is altijd een visionair geweest in de manier waarop hij verhalen vertelde. Eric kent de serie erg goed en is altijd een bewonderaar van Van Hammes werk geweest.