.
Gunther Levi, Davy Gilles en Chris Van Tongelen van De Romeo's
woensdag 25 februari 2015

Davy Gilles ziek op podium

Davy stelt ondanks griep fans niet teleur.


In het bomvolle cultureel centrum Het Spoor in Harelbeke vierde Davy Gilles zondagmiddag uitgebreid z’n verjaardag. Al voor het vijfde jaar op rij was het verjaardagsconcert een voltreffer waarbij Davy z’n fans trakteerde op een stevige portie Sasha & Davy. Het koppel maakte ook meteen van de gelegenheid gebruik om de videoclip op te nemen van hun nieuwste single ‘Dromen van elkaar’ die terug te vinden is op hun meest recente album ‘Wij zijn één’.

Wat een verjaardagsfeest moest worden voor Davy dreigde bijna faliekant af te lopen. “De voorbije dagen voelde ik mij niet lekker en was ik – net zoals velen – getroffen door de griep. Zondagmorgen was het echt erg, maar gesteund door mijn vrouw Sasha heb ik al mijn moed bijeengeraapt en ben ik naar Harelbeke gegaan voor het concert. Ik heb even gedacht om alles te annuleren want ik voelde mij zo ziek, maar omdat ik het niet over mijn hart kreeg het publiek in de steek te laten heb ik al mijn moed bijeengeraapt en zijn we vertrokken. Er kwam ook nog eens bij dat Sasha en ik van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om een nieuwe videoclip op te nemen. Eenmaal op het podium voelde ik mij een stuk beter en ben ik heel erg blij dat ik heb doorgezet”, zegt Davy Gilles.

Z’n vrouw Sasha Rosen beaamt volmondig het verhaal; “Ik moet toegeven dat ik zondagochtend heel veel medelijden had met mijn man. Hij voelde zich zo slecht. Hij was één hoopje ellende maar ik was wel blij dat hij zichzelf dan toch weer kon opladen en dat zowel het optreden als de clip opnames konden doorgaan. En wees maar zeker dat het echt wel getuigd van doorzetten van Davy want als je naar de clip kijkt van onze nieuwe single ‘Dromen van elkaar’ dan zie je er echt niets van”.

Van dinsdag tot vrijdag zitten Sasha & Davy in het buitenland voor opnames van hun nieuwe cd. “Dit voorjaar brengen we een nieuwe cd uit. We hebben Italiaanse klassiekers in een nieuw, Nederlandstalig jasje gestoken. We zijn muzikaal heel breed gegaan. Van ‘Tornero’ naar ‘Vivo Per Lei’ en alles wat er tussen ligt. Uiteraard zijn het allemaal Sasha & Davy duetten. Half mei komt de nieuwe cd uit”, zegt Sasha.