.
News Image

Dé YA-sensatie uit Amerika nu ook in Vlaanderen

Een voortreffelijk debuut... Rood stijgt boven de concurrentie uit.
Darrow is een Rode, een lid van de laagste kaste in de kleurgeoriënteerde maatschappij van de toekomst. Net als zijn mede-Roden werkt hij de hele dag diep onder de grond, ervan overtuigd dat hij en zijn medemensen de oppervlakte van Mars leefbaar maken voor toekomstige generaties. Een lot waarin Darrow berust, wetende dat zijn bloed en zweet ooit zullen resulteren in een betere wereld voor zijn kinderen.

Maar Darrow en zijn soort zijn verraden. Al snel komt hij erachter dat de mensheid de oppervlakte van Mars reeds generaties geleden heeft bereikt. Uitgestrekte steden en rijk begroeide velden strekken zich uit over het landschap. Darrow - en alle Roden net als hij - is niets meer dan een slaaf voor de decadente heersende klasse.

Geïnspireerd door een verlangen naar gerechtigheid, en gedreven door herinneringen aan een verloren liefde, offert Darrow alles op om het legendarische Instituut te infiltreren, een proefterrein voor de dominante Gouden kaste waar de nieuwe generatie van menselijke opperheren strijden om de macht. Darrow wordt gedwongen te strijden voor zijn leven en de toekomst van de beschaafde wereld tegen de beste en meest genadeloze leden van de heersende klasse van de maatschappij. Niets of niemand kan hem ervan weerhouden zijn vijanden te verslaan... zelfs niet als dat betekent dat hij een van hen moet worden.

Over de auteur:

Pierce Brown (1988) groeide door het werk van zijn ouders op in zeven verschillende staten. Na zijn studies Politicologie en Economie en verschillende banen, verkocht hij in 2012 de rechten voor het eerste deel van De Mars Trilogie. Sindsdien is hij fulltime schrijver.