.
News Image

Comebacksingle voor topzanger uit jaren zeventig

John Horton scoorde toen enkele grote hits.


John Horton is vooral een naam die bij de wat oudere bevolking een belletje doet rinkelen. De inmiddels 65-jarige zanger, geboren te Halle brak in 1972 door met Zo jong en dat was meteen een schot in de roos! In de jaren zeventig van de vorige eeuw scoorde John een zevental hits uit 15 singles, waaronder ook Kom toch gauw weer terug. 1986 was opnieuw een jaar om even terug in de schijnwerpers te staan voor de zanger met de single Als zich een man eenzaam voelt. Het leverde hem één weekje de nummer 1-positie op in De Vlaamse Top 10. Van 1991 tot 2005 woonde John Horton in Spanje en belandde hij in de immobiliënsector. Ook John Horton's zoon Jeason zingt nog steeds. Hij haalde trouwens in 2006 de halve finale van de preselecties voor Eurosong.



John Horton is ondertussen nog steeds actief op de Vlaamse podia. Op 6 november verscheen van hem de verrassende comebacksingle Schipbreuk tussen twee harten. Dat nummer werd opgenomen in studio Sanseveria te Herne en verscheen bij muziekuitgeverij D & V. Voor de tekst en de muziek zorgden Ricky Mondes en Jimmy Towers.

Schipbreuk tussen twee harten van John Horton is als download beschikbaar en op 1 december is hij ook fysiek te koop bij het optreden Winter Avond van John Horton, Nathalie en Les Folles De Gand in Parochiezaal Zevensterre te Beigem. Tickets hiervoor kosten € 10 in voorverkoop en € 12 aan de kassa. Ze zijn te reserveren via 0473/80.81.57 of via de Facebookpagina's van Brian Herfs en Amina Herfs . Deuren voor deze Winter Avond openen om 19.30u.



Tekst: Nico Vanaken


Bio van John Horton

Meer Over:

John Horton

Bio van Jeason

Meer Over:

Jeason