.
News Image

Clouseau Centraal in het Sportpaleis

In december en begin januari staat Clouseau weer centraal in het Sportpaleis.
In december en begin januari staat Clouseau weer centraal in het Sportpaleis. En dat mag je heel letterlijk nemen. Koen en Kris Wauters plaatsen het podium in het midden voor hun twaalfde concertreeks in de grootste evenemententempel van het land en heten hun nieuwe Sportpaleisshow dan ook heel toepasselijk CLOUSEAU CENTRAAL. Vier concertavonden staan op het programma, met telkens plaats voor bijna 21.000 fans.

Vier jaar na hun Laatste Ronde keren Koen en Kris Wauters terug naar de zaal die ze elf jaar lang gedurende vele avonden vulden. Meer dan 1,7 miljoen fans genoten in het Sportpaleis van de fenomenale Clouseaushows, die imponeerden met indrukwekkende podia en catwalks, bijzondere gasten, maar vooral met zoveel verrassende bewerkingen van alle Clouseauhits. Dat het, na drie jaar Clouseaustilte, enorm kriebelde bij Koen en Kris om weer op het podium te staan van de grootste en populairste concertzaal van het land, was meer dan duidelijk.

Ook de vele fans wachtten hoopvol af en konden hun geluk niet op toen de broers begin maart hun terugkeer bekendmaakten. De eerst aangekondigde concerten van vrijdag 12 en zaterdag13 december raakten inmiddels nagenoeg volledig uitverkocht. Een concert op zondag 28 december, kaderend in de viering van 30 jaar Dag Allemaal, en één vlak na nieuwjaarsdag, op vrijdag 2 januari, werden toegevoegd. Door de keuze voor een centrale podiumopstelling komen er nu voor elk van deze concerten extra plaatsen in de verkoop. Elk concert zal daardoor bijna 21.000 fans kunnen verwelkomen, wat haast de maximale bezoekerscapaciteit is van het Sportpaleis.

Trouwe bezoekers weten dat ook met vele duizenden bezoekers in het Sportpaleis de intimiteit tijdens een Clouseauconcert bewaard blijft.
Dankzij de centrale podiumopstelling wordt die intimiteit nog groter.
Iedereen zal Koen en Kris en hun bandleden van behoorlijk dichtbij kunnen zien en ook voor de artiesten zelf is deze kleinere afstand tot het publiek de meest aangename setting om te concerteren. Koen en Kris staan alvast te trappelen om te gaan spelen en zijn vast van plan om hun vele fans opnieuw onvergetelijke Sportpaleisavonden te bezorgen.

Wat voorafging

Het succesverhaal van Clouseau in het Sportpaleis begon na enkele verrassingsoptredens op Night of the Proms in 1999. Een jaar later bracht de band twee keer een eigen avondvullend programma met het Promsorkest. Het enthousiasme van pers en publiek over Clouseau & Orkest was zo groot dat een vervolg niet kon uitblijven. In 2001 volgde Clouseau Speciale Editie, dit keer zonder symfonische begeleiding. De jaren daarop ging het crescendo met Speciale Editie II, Clouseau - in ’t midden, Clouseau - vanbinnen, Clouseau - in ’t lang, Clouseau - in ’t dubbel, Clouseau20, Clouseau Crescendo, Clouseau 10x10 en in 2010 De Laatste Ronde. In 2008 en 2009 wuifden Koen en Kris ook nog het jaar uit tijdens een bijzondere eindejaarsparty. De eindejaarsconcerten meegeteld, traden Koen en Kris sinds 2000 maar liefst 116 keer op in het Sportpaleis, voor in totaal
1.727.208 bezoekers.

CLOUSEAU CENTRAAL, in het Sportpaleis op vrijdag 12 en zaterdag13 december en vrijdag 2 januari om 20.30 uur, op zondag 28 december om 19.00 uur. Kaarten: 20, 26, 31, 38 en 45 euro (exclusief service- en portokosten en combiticket De Lijn) via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.), www.teleticketservice.com en www.sportpaleis.be.

CLOUSEAU CENTRAAL is een productie van PSE-Belgium www.clouseau.be en www.sportpaleis.be

Clouseau Centraal in het Sportpaleis:

vrijdag 12 en zaterdag 13 december
en vrijdag 2 januari om 20.30 uur
zondag 28 december om 19.00 uur

Bio van Clouseau

Meer Over:

Clouseau