.
Chris Van Tongelen
donderdag 28 maart 2024

Chris Van Tongelen: “Daarvoor boeken de mensen ons”

Hij vond het nummer veel te plat

Toen De Romeo’s begonnen als band hadden ze in eerste instantie niet de bedoeling om in het Nederlands te gaan zingen. Toch werd hun eerste single een Nederlandstalig nummer, maar hun eerste cd dan weer een plaat met uitsluitend Engelstalige covers en medleys.

“’Viva De Romeo's is door mij aangebracht, nadat ik op YouTube het clipje van Viva Colonia (van de Duitse band Höhner, red.) had gezien”, bekent Davy in Gazet van Antwerpen.

Chris was niet meteen te vinden voor het nummer en vond het ook een beetje plat. Toch vond Davy het een ideale song voor de groep.

“Het had wel iets van zelfverheerlijking, maar met een knipoog raakten we ermee weg. Het werd ons lijflied, terwijl het nummer amper is gespeeld op de radio.”

De mannen kunnen geen optreden geven zonder het nummer gespeeld te hebben. Dat zou niet naar de zin zijn van de aanwezige fans en het aanwezige publiek. “Het is dat ene nummer waarvoor mensen je altijd boeken omdat het onlosmakelijk met ons is verbonden. Door het succes beleefden we toen onze drukste periode. Ruim 160 shows van begin mei tot eind september.”

Bio van De Romeo's, Chris Van Tongelen en Davy Gilles