.
Kamiel Spiessens / Chris Van den Durpel
zondag 10 maart 2024

Chris Van den Durpel: “Ik laat hem met die problemen omgaan”

Het hoort erbij

Het typetje Kamiel Spiessens, gespeeld door Chris Van den Durpel, is vanaf oktober 2024 weer in de theaters te zien in Vlaanderen. Net zoals de fans van het eerste uur is Kamiel ook al wat ouder geworden en worstelt hij met de veranderingen in de maatschappij.

“Kamiel is natuurlijk een Kuifjes-figuur, van 7 tot 77 jaar, alle leeftijden hebben hem graag. Maar hij wordt wel een beetje ouder. Ik laat hem met die problemen en akkefietjes uit het leven omgaan”, zegt Chris in Primo.

Maar niet alleen Kamiel spartelt door het leven, ook Chris moet af en toe wat spartelen. Hij en Kamiel liggen dan ook best dicht bij elkaar.

“Het zijn dingen die ik ook wel ervaar. Als ik met mensen in gesprek ga, dan hoor ik toch ook verhalen. Zoals over de elektrische auto's, bijvoorbeeld. 'Stel je voor, nu moeten we zo'n auto kopen. En dan krijgen we 5.000 euro. Of neen, dan krijgen we ze toch niet, en dan weer wel, maar dan moet het snel gaan, want het geld is bijna op. Allez, en ik ben al zo oud? Maar ja, het zal moeten, want anders mag ik de stad niet meer binnen.' Ja, dat zijn dingen die me ook bezighouden.”

Bio van Chris Van den Durpel