.
News Image

Chris Rea beleeft tweede jeugd in Lotto Arena!

Chris Rea is bij het grote publiek vooral bekend geraakt in de jaren '80 met commerciële hits als een 'Josephine' en 'Driving Home For Christmas' maar na dood in de ogen gekeken te hebben doet deze gitaarvirtuoos nu vooral datgene waarbij hij zich het beste voelt en dat zijn de blues. Met zijn ‘The Last Open Road Tour’ keerde hij zondag terug naar de Lotto Arena in Antwerpen...


Chris Rea is bij het grote publiek vooral bekend geraakt in de jaren '80 met commerciële hits als een 'Josephine' en 'Driving Home For Christmas' maar na de dood in de ogen gekeken te hebben doet deze gitaarvirtuoos nu vooral datgene waarbij hij zich het beste voelt en dat zijn de blues. Met zijn ‘The Last Open Road Tour’ keerde hij zondag terug naar de Lotto Arena in Antwerpen...



Met meer dan 30 miljoen verkochte platen is Chris Rea één van de belangrijkste artiesten die Groot-Brittannië ooit voortbracht.. Zijn gitaarspel is uniek en ‘Josephine’, ‘Fool (If You Think It’s Over)’, ‘Let’s Dance’ en ‘Julia’ zijn klassiekers van formaat van zijn hand. Nadat hij jaren geleden als bij wonder pancreaskanker overleefde, heeft Chris Rea zijn carrière over een andere boeg gegooid en laat hij zich niet langer leiden door commerciële motieven. Sindsdien maakt hij nog uitsluitend de muziek waar hij zichzelf het beste bij voelt en zoals bij zoveel mensen die ooit gezweefd hebben tussen leven en dood, zijn dat 'de blues'! Dat resulteerde al in 2011 in wat nog altijd meest recente studioalbum ‘Santo Spirito Blues’ is. Wanneer hij twee jaar geleden dat album voorstelde in de Lotto Arena waren zowel de fans als de critici toen laaiend enthousiast over zijn optreden. De Morgen schreef toen: “Chris Rea toonde zich een bevlogen bluesgitarist die veel jongere acts moeiteloos naar huis speelt. Die rauwe, krassende stem van hem was nog steeds warm als houtskool, maar de ene gitaarsolo klonk nog ruiger, brutaler en doorleefder dan de andere.” Naar verluidt zou Chris Rea aan nieuw materiaal werken maar tijdens zijn ‘The Last Open Road Tour’ trekt hij vooral zijn geliefd bluesregister open met de ene knappe gitaarsolo na de andere maar blaast ook zijn allergrootste hits nieuw leven in. Chris Rea is ongetwijfeld één van die artiesten die wat ondergewaardeerd zijn en die je maar écht leert kennen en waarderen tijdens één van zijn fantastische live-optredens.



Net als voor 2 jaar opende Chris Rea in een goedgevulde Lotto Arena met “The Last Open Road”, een nummer van zijn album ‘Santo Spirito Blues’, gevolgd door een breed gamma van beklijvende met slide guitar doorweven guitar riggs in afwisselend stevige maar ook in rustige tot intieme songs in een setlist met nummers als ‘Long Gone’, ‘Where the Blues Come From’, ‘Easy Rider’, ‘The Truth’, ‘Til The Morning Sun Shines on My Love and Me’, ‘Still So Far to Go’, ‘Stainsby Girls, het reggae-achtige ‘On The Beach’’ en een verschroeiende versie van ‘The Road to Hell’ waarbij het podium verhuld werd in een dreigend fel roodgekleurd rookgordijn. Tussendoor maakte de bevlogen bluesgitarist ook ruimte voor gevoelige hits ‘Josephine’ en ‘Julia’, nummers die hij voor zijn dochters geschreven heeft.



Wie dacht dat Chris Rea een vervlogen artiest uit het verleden is, kan beter zijn mening bijstellen want wie deze bevlogen gitaarvirtuoos aan het werk zag en vooral hoorde komt maar graag een volgende keer terug naar één van zijn sterke live-performances!


Bio van Chris Rea

Meer Over:

Chris Rea