.
Cath Luyten
dinsdag 16 december 2014

Cath Luyten niet De Slimste

Het is nu zeker: een man is De Slimste Mens Ter Wereld.


Overmorgen weten we wie De Slimste Mens Ter Wereld zal winnen. Dat is ofwel Sven De Leijer, Marc-Marie Huijbregts, Adil El Arbi, Bart De Pauw of Gert Verhulst. Dat Cath Luyten nie tmeer in aanmerking komt, weten we sinds maandagavond. De vrouw van Frank Raes werd keihard uitgeschakeld door Sven De Leijer en Marc-Marie Huijbregts. De aflevering van maandag was er één om snel te vergeten. Vooral de zwakke prestatie van Cath Luyten zorgde ervoor dat het programma minder aangenaam was om naar te kijken. Ook de vuile taal van Herman Brusselmans aan het adres van Cath Luyten - duidelijk de kop van jut in deze aflevering - was er soms nog geen beetje over. Maar goed, Cath had vooral beter moeten spelen zodat ze toch meer dan de schamele 203 seconden bij elkaar had gesprokkeld. De blondine kan echt wel beter. Marc-Marie zou 345 seconden verzamelen en Sven De Leijer haalde zelfs 358 seconden en kon zo de finaleronde vermijden. Het had ook Marc-Marie Huijbregts kunnen worden maar die stopte te vroeg bij de laatste vraag en kon zichzelf wel tegen het hoofd slaan.



Toch moest Marc zich bij de start van de finaleronde niet al te veel zorgen maken. Hij had maar liefst 142 seconden voorsprong op Cath Luyten. In theorie zou Cath die achterstand in een 8-tal antwoorden kunnen reduceren in een voorsprong maar het was al bij de eerste vraag van de finaleronde duidelijk dat dit pure theorie zou zijn. Marc-Marie wist zijn voorsprong zelfs te vergroten en ook bij de tweede vraag hakte hij in de seconden van Cath die al snel naar 82 seconden dook terwijl Marc-Marie er 311 had. Bij de derde vraag kende Cath een goede start maar ze gokte te lang naar onzinnige antwoorden. Met 266 seconden tegenover 41 seconden voor Cath kreeg Cath een vraag over het tandartsbezoek waarbij ze weliswaar drie antwoorden correct gaf en Marc-Marie amper één antwoord nodig had om Cath naar huis te schakelen. Cath bleef op 18 seconden hangen en had zolang de tijd om van de 205 seconden van Marc-Marie een nul te maken maar dat lukte haar dus niet. Exit Cath Luyten dus en daarmee is de laatste en slimste vrouw van dit seizoen uitgeschakeld.



Met Cath verdwijnt er een kleurrijk persoon die na 8 keer spelen nog altijd niet door had hoe het spelletje speelt. Sven en Marc-Marie krijgen dinsdagavond het gezelschap van Adil El Arbi.