.
Brik Van Dyck
donderdag 16 februari 2023

Brik Van Dyck speelt mee in ‘Familie’: “Hij is geen lieverdje”

Hij komt de boel op stelten zetten

Deze week mochten we een nieuw personage verwelkomen in ‘Familie’. We maakten kennis met Eddy, een ex-gevangene en oude kennis van Benny. Eddy wordt gespeeld door Brik Van Dyck, die samen met Sven de Ridder de ‘Sven De Ridder Company’ oprichtte.

“Dit is al de vierde keer dat ik meedoe in ‘Familie’. Twee keer een kleine gastrol, en ik was de ontvoerder van de kleine Amélie in de zomerse ‘Familie’-webreeks ‘Spoorloos’. Dat beviel me zo dat ik zei dat ze me altijd mochten bellen voor een grotere rol. Eentje met wat meer vlees aan. En voila”, glundert Brik in Tv Familie.

‘Familie’ zit momenteel zonder gevreesde slechterik, en het is nog maar de vraag of Brik die leegte zal opvullen met zijn personage.

“Dat zou ik heel graag doen. Ik heb al wel wat schurken gespeeld. Als ze er ergens eentje nodig hadden, weten ze mij te vinden. Eddy is geen lieverdje. Hij heeft een scheiding achter de rug, is pas vrij uit de gevangenis en zal proberen om zijn leven weer op de rails te krijgen.”

Eddy is een jeugdvriend van Benny en duikt op een dag onverwachts op in het café van Jan. De vriendschap wordt nieuw leven ingeblazen, maar daar zal niet iedereen appreciatie voor kunnen opbrengen. “Eddy is een grapjas, maar heeft ook een grote mond. Dat hij alles durft zeggen, brengt hem in de problemen.”

Bio van Brik Van Dyck

Meer Over:

Familie Brik Van Dyck