.
News Image

Boma trekt stekker uit FC De Kampioenen

Marijn Devalck stopt met FC De Kampioenen.


Marijn Devalck zal nooit meer te zien zijn als Balthazar Boma in FC De Kampioenen. Gaan De Kampioenen dan nog wel voort?



Marijn Devalck is vanaf 20 december voor het laatst te zien als Balthazar Boma. Dan komt immers de derde film van De Kampioenen uit: FC De Kampioenen: Forever. Het is de laatste keer dat we Balthazar Boma te zien zullen krijgen.



Marijn Devalck heeft al langer het gevoel dat hij er niet meer bijhoort. Een confronterende vaststelling, getuigt hij deze week in Dag Allemaal.



Toen Danni Heylen (Pascalleke) hem tijdens de opnames van de laatste Kampioenen-film zei dat hij precies een stokoude vent was geworden, begon Marijn Devalck na te denken.



Marijn Devalck voelde zich verschrikkelijk moe tijdens de opnames in Zuid-Afrika. Soms moesten scènes opnieuw ingeblikt worden omdat hij te luid lag te snurken. Wat was er met hem aan de hand?



De miserie was begonnen toen hij tijdens de opnames van de eerste film in Frankrijk gestoken werd door een insect. Marijn Devalck werd kortademig en was plots chronisch vermoeid. Er was duidelijk iets niet pluis…



Doordat zijn situatie zo escaleerde in Zuid-Afrika raadpleegde hij bij thuiskomst een dokter. En dat was maar net op tijd…



“Gelukkig dat je hier vandaag bent, want zonder behandeling was je binnenkort niet meer wakker geworden,” waren de confronterende woorden van de dokter.



Bleek dat Marijn aan een levensgevaarlijke slaap-apneu lijdt. Meer dan 100 keer per uur stopt de acteur met ademen tijdens zijn slaap.



Geen wonder dat Marijn Devalck chronisch vermoeid was en overal in slaap viel…



Maar een zuurstofmasker was het enige wat hij nodig had om zich een ander mens te voelen. Toch betekent dat niet dat hij opnieuw in de huid van Balthazar Boma wil kruipen…



Marijn Devalck geeft toe dat de goesting weg is, hij doet het gewoon niet meer graag. En dat ligt niet aan de cast…



Er is een heel warme sfeer onder de collega’s en in het verleden wou hij hen nooit in de steek laten. Maar nu is het op…



Hij heeft er alle begrip voor dat Danni Heylen hem een oude vent noemde, want dat was hij ook. Hij liep rond als een zombie en was bovendien zijn vrolijkheid en positivisme kwijt.



Maar sinds hij schepen en OCMW-voorzitter is in Brakel, voelt hij zich meer een ambtenaar dan een acteur. Het is niet enkel met Boma dat de acteur wil stoppen.



Marijn Devalck voelt de behoefte niet meer om Boma te spelen, maar evenmin om nog te acteren tout court, getuigt hij in Dag Allemaal.



Met FC De Kampioenen: Forever kunnen ze eindigen in schoonheid, en wat de andere collega’s ook beslissen, voor Marijn Devalck is het de laatste keer dat hij in de huid gekropen is van Boma.



Wie Balthazar Boma nog eenmaal aan het werk wil zien rept zich vanaf 20 december dus maar beter naar de bioscoop. Maar er is ook goed nieuws.



Marijn Devalck eindigt het interview in Dag Allemaal op een positieve noot.



Dankzij zijn zuurstofmasker heeft Marijn Devalck weer voldoende nachtrust en is de positieve en altijd goedgezinde Marijn terug van weggeweest!


Bio van Marijn Devalck

Bio van Danni Heylen

Meer Over:

Danni Heylen