.
News Image

Bloedbad bij Het Mediahuis

Medewerkers van Het Mediahuis in onzekerheid over hun toekomst.

Het Mediahuis davert op z'n fundamenten. De verregaande samenwerking die tussen de kranten Gazet Van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en De Standaard zal ontstaan, zal op termijn 205 jobs kosten. Dat nieuws werd woensdag op de ondernemingsraad bekendgemaakt.
Het is niet meer dan logisch dat bij een samensmelting van bedrijven job sneuvelen maar in het geval van Het Mediahuis gaat het over 20% van de jobs in een sector die al jaren in het slop zit.

Bij de 205 FTE's die verdwijnen zitten 67 mensen die op de redacties van de vier kranten werken of bijna fulltime op de baan zijn om nieuws te vergaren en of foto's te nemen. De andere jobs zullen onder andere op de commerciële diensten sneuvelen. Medewerkers zullen aangemoedigd worden om in één klap advertenties voor de vier kranten te vekopen. Hoewel elke krant zijn eigenheid zal behouden, is het duidelijk dat er ook hier synergieën gezocht en gevonden zullen worden. We denken dan maar aan de mensen die de tv-schema's voor de krant maken. Die informatie is voor de vier kranten toch in grote mate hetzelfde. Alleen inhoudelijke stukken kunnen fundamenteel een heel andere invalshoek hebben en bovendien zal een krant zoals Gazet Van Antwerpen zich sterk profileren in 't stad. Maar dat is nog niet alles want de meeste kranten hebben een pak freelancers waarop ze beroep doen. Er komt ook een behoorlijk grote verhuis. Zo zal de redactie van Het Nieuwsblad in de toekomst naar Antwerpen verhuizen. Mogelijk zullen een aantal medewerkers eieren voor hun geld kiezen. Niet iedereen is namelijk blij met de verhuis naar Antwerpen en de daarbijhorende extra verplaatsing 's morgens en 's avonds.