.
News Image

Ben Crabbé viert 5000ste Blokken

En dat viert hij met de beste kandidaten.


Na 23 jaar, 6520 kandidaten en meer dan 175.000 vragen rondt Blokken op zondag 10 december de kaap van liefst 5000 afleveringen. Een absolute mijlpaal in de Vlaamse tv-geschiedenis. Om die uitzonderlijke verjaardag te vieren, keren vanaf maandag 20 november de beste kandidaten uit de laatste duizend afleveringen terug naar de quizarena van Ben Crabbé. De vier sterkste vrouwen en vier sterkste mannen nemen het tegen elkaar op in een spannende afvalrace. De twee besten komen tegen elkaar uit in de speciale jubileumuitzending op zondagavond 10 december.



Alle kandidaten uit deze speciale reeks namen minstens zeven keer deel aan Blokken. Vijf van hen staan in de top tien van sterkste kandidaten aller tijden. Onder hen ook de absolute recordhouders Saar Bossuyt (11 deelnames, 11 finales) en Drees Herfs (11 deelnames, 10 finales).

Hoe groot de hoofdprijs van deze reeks zal zijn, bepalen de deelnemers zelf. Per gevonden achtletterwoord in de finale komt er duizend euro in de gemeenschappelijke geldpot. Als dat in elke aflevering lukt, staat er in de finale van de 5000ste Blokken 15 000 euro op het spel. De twee finalisten winnen elk ook een prachtige reis.


Bio van Ben Crabbé

Meer Over:

Ben Crabbé