.
News Image

Bekijk de explosieve trailer van Patser

Veelbelovende trailer van Patser.


Vrijdag is de trailer van Patser op de wereld losgelaten. Patser, dat is de nieuwste film van Adil El Arbi en Bilall Fallah.







Patser vertelt het waanzinnige verhaal van vier vrienden op ‘t Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte patsers. Ze stoppen hun neus in high-profile drugszaken en ontketenen zo een bendeoorlog van Antwerpen tot Amsterdam, en zelfs Colombia. In dit verhaal is de lijn tussen fictie en realiteit wel heel erg fijn. Eerder deze week werd in de VRT-reportage Pano nog uitvoerig bericht over Antwerpen als dé Europese invoerhaven van cocaïne en de wijd verspreide, lucratieve drugsmaffia in de stad. Facts die eveneens het verhaal van Patser vormen.



“We hebben ons nochtans slechts heel vaag laten inspireren door echte verhalen en hebben vooral de coolste Vlaamse film ooit gemaakt.” lacht El Arbi. “Min of meer gebaseerd op waargebeurde shit.” vult Fallah grijnzend aan. “Het is gewoon een fascinerend milieu waar we een spannende gangsterfilm met de nodige dosis humor over hebben gemaakt.”



Na Image en Black, is Patser de derde langspeelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah. De hoofdrollen worden gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar en Saïd Boumazoughe. Daarnaast zijn o.a. ook de Nederlandse rapper Ali B., Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Nabil Mallat en niemand minder dan Dimitri Vegas & Like Mike te zien in de film.



Patser is vanaf 24 januari 2018 in de bioscopen te zien.


Bio van Adil El Arbi en Bilall Fallah