.
Eddy Wally
zaterdag 13 februari 2016

Begrafenis Eddy Wally afgelopen

Vlaanderen nam afscheid van Eddy Wally.


Het laatste optreden van Eddy Wally zit erop. Met een staande ovatie werd zaterdagmiddag afscheid genomen van zanger Eddy Wally. The Voice Of Europe overleed vorige week zaterdag op 83-jarige leeftijd. In Zelzate kwamen heel wat vrienden en familieleden van Eddy Wally afscheid nemen van één van de meest legendarische artiesten die Vlaanderen ooit gekend heeft. Eduard Van De Walle had heel wat vrienden en fans en die lieten zich zaterdag zien en horen in en rond de Sint-Laurentiuskerk van Zelzate. In een glanzend witte kist lag Eddy Wally opgebaard tijdens de mooie viering. Er waren diverse toespraken en onder andere Bart Herman en Christoff zorgden tijdens de plechtigheid voor de muziek. Dochter Marina Wally had het zichtbaar moeilijk tijdens de plechtigheid maar werd gesteund door haar partner en haar dochter Vanessa die ondertussen zo'n vier maand zwanger is.



Niet alleen in de kerk stond heel wat volk de plechtigheid te volgen, ook buiten volgden vele honderden mensen ingetogen de misviering op een scherm. Ze kwamen werkelijk vanuit heel het land want echt iedereen had wel één of andere band met Eddy Waly.

Na de plechtigheid trok de familie naar het kerkhof waar de kist van Eddy Wally in het graf geplaatst werd. De laatste rustplaats van Eddy Wally is de plaats geworden waar hij bijna 3,5 jaar naar uit keek: bij zijn Mariëtje. Meneer en mevrouw Van De Walle zijn weer samen. Rust in vrede Eddy!

Bio van Eddy Wally en Marina Wally