.
News Image

Bart Hollanders speelt hoofdrol in nieuwe Vlaamse film Ibiza

En ook Lize Feryn speelt mee in Ibiza.


Het Belgische productiehuis Marmalade is op Ibiza gestart met de filmopnames van IBIZA, een nieuwe film geregisseerd door Dries Vos (Biker Boys, Allemaal Familie, De Dag, Bad Trip, etc.). Het scenario werd geschreven door Jef Hoogmartens, naar een idee van hemzelf en Jonas Van Geel. De hoofdrol wordt vertolkt door Bart Hollanders (bekend bij het grote publiek als Randy Paret uit Callboys), zijn allereerste hoofdrol in een film. De overige rollen zijn voor o.a. Steve Geerts, Flor Decleir, Ella June Henrard, Mathieu Sys, Lize Feryn, Jeroen van Dyck, Frances Lefebure, Filip Peeters en de hiphopper Halve Neuro. “In IBIZA krijgt het hoofdpersonage Tom een aantal klappen te verwerken. Dat zorgt voor een metamorfose.



IBIZA gaat over het leven! De boodschap voor mij is duidelijk: “carpe diem”! Net dat willen we in deze film op een grappige en gevoelige manier tot uiting brengen. Het is fantastisch om met deze ploeg opnames te doen op Ibiza. De beelden zijn ongelofelijk mooi!”, zegt Yoshi Aesaert, CEO van Marmalade.



IBIZA is een zonnige, romantische film die het verhaal vertelt van Tom Mertens (Bart Hollanders), een mislukte TV-presentator die zijn carrière en bij uitbreiding zijn hele leven maar niet op de rails krijgt. Al een hele tijd presenteert hij een reality-show waar niemand iets om geeft. Ook privé krijgt hij het flink te verduren. Zijn vrouw Sandra (Frances Lefebure) is zijn voorzichtige saaiheid meer dan beu en staat op het punt om hem te verlaten. Maar dan keert het tij... Tom krijgt last-minute de kans aangeboden om in Ibiza het live uitgezonden celebrity-huwelijk tussen beroemdheid Gilly (Lize Feryn) en TV-sensatie Rikkert (Matthieu Sys) te presenteren. Met zijn twee beste vrienden cameraman Mark (Flor Decleir) en geluidsman Fred (Steve Geerts), trekt hij in allerijl richting het zonovergoten eiland. In de vooravond van het huwelijk krijgt Tom echter vreselijk nieuws: hij is ongeneeslijk ziek en heeft niet lang meer te leven. Tot overmaat van ramp ontdekt hij dat Gilly en Rikkert hem enkel hebben gevraagd om ceremoniemeester te zijn op hun huwelijk ... een pijnlijk misverstand. Zijn stoppen slaan helemaal door … hij onderbreekt het huwelijk met een onverwachte speech waarin hij alles en iedereen onderuit haalt. Na het huwelijk beslist Tom om alle remmen los te gooien en bakken geld uit te geven, samen met zijn vrienden Mark en Fred. De immer bedachtzame en voorzichtige Tom verandert in een losgeslagen bon vivant voor wie alles kan en mag. Tijdens deze dolle rit leert hij Luna (Ella-June Henrard) kennen. Zij laat Tom de fraaie en authentieke kant van het eiland zien. Even kan hij al zijn zorgen overboord gooien. Voldaan en in het reine met zichzelf keert Tom terug naar België, waar hem een nieuwe verrassing staat te wachten...



IBIZA zal in 2018 in de bioscoop te zien zijn.