.
News Image

Bart Herman is verslavingsgevoelig

Het is voor hem steeds opletten geblazen.


Bart Herman had zondag een openhartige babbel met Micha Marah in Hadiemicha 2.0 op Ment Tv. Het blijkt dat de zanger zijn hele leven in het teken staat van zijn verslavingsgevoeligheid. Als kind had hij dit al met sport. Later had hij nog zowel een rook- als een drankverslaving. Overdrijven deed hij altijd wel met dingen waar hij aan verslaafd geraakte. Op zijn 46ste werd bij de zanger en muziekschrijver mondkanker vastgesteld.

Indertijd nam Bart zelfs cd's op met de sigaret in de hand. Achteraf bekeken is hij er allesbehalve trots op. Met de drank was het soms zo erg dat hij weigerde te komen opdagen indien er niets om te drinken aanwezig was.

De klik in zijn hersenen kwam er na die zware diagnose, waaruit bleek dat ze hem konden genezen van de mondkanker maar het niet nog eens voor moest krijgen omdat het dan fataal zou zijn. Van de ene dag op de andere stopte Bart Herman met roken en dat is zeer straf voor iemand die drie pakjes per dag rookte. Na verloop van tijd besloot hij eveneens om van de ene dag op de andere te stoppen met drinken. Daar moet je toch een sterk karakter voor hebben, lijkt ons.

Nu zoveel jaren later blijft het verslavingsgevaar nog steeds om de hoek loeren, maar dat hoeven nu lang niet meer ongezonde dingen te zijn.



Tekst: Nico Vanaken