.
Bart De Pauw
donderdag 30 oktober 2014

Bart De Pauw slimste mens

Bart De Pauw breekt seizoensrecord bij Slimste Mens Ter Wereld.


Een aflevering om snel te vergeten, zo kunnen we de aflevering van woensdag van De Slimste Mens Ter Wereld kort samenvatten. Alleen Bart De Pauw kon ons bekoren, al heeft hij dat vooral te danken aan zijn overwinning na een alweer mooi parcours.

Bart nam het woensdag op tegen Wim Willaert en nieuwkomer Lennert Coorevits van de Compact Disc Dummies. Bart had bij aanvang al drie deelnames en drie overwinningen op zijn naam staan en kon daar een vier op een rij van maken en dat deed hij ook probleemloos. Hoewel Bart De Pauw minster sterk was dan dinsdag, wist hij toch 362 seconden te verzamelen en verwees hij Wim en Lennert naar de finaleronde. Die moest Lennert beginnen met amper 51 seconden achterstand en hij kreeg meteen een vraag die op zijn lijf geschreven was: noem de 5 best verkopende bieren in België. Lennert kon alleen Jupiler en Leffe als juiste antwoord geven en ook Wim Willaert geraakte niet verder dan Maes. Stella Artois en Primus waren blijkbaar te voor de hand liggend. Daar lieten beide heren duidelijk kansen liggen. Niemand koppelde Joy Anna Thielemans aan Bartel Van Riet, ook te evident?

Lennert kwam op een bepaald ogenblik tot het besef dat hij te vroeg gestopt was om zo zelf één van de laatste vragen in handen te krijgen. Dankzij Lieven Van Gils speelde Wim Willaert Lennert gewoon naar huis.

Lennert zal donderdagavond vervangen worden door Ivan Pecnik. Samen met Wim Willaert mag hij proberen om Bart De Pauw naar huis te sturen. Proberen want Bart De Pauw is tot hiertoe toch wel de beste kandidaat van dit seizoen.