You are here

Barbara Sarafian heeft duidelijke mening over seksisme

09/12/2017 16:00-

Barbara Sarafian haalt fel uit...

Barabara Sarafian staat dit weekend in Het Laatste Nieuws en de actrice spreekt klare taal. Het eerste onderwerp waarover Barbara Sarafian een duidelijke mening heeft is natuurlijk De Slimste Mens, maar de actrice haalt ook nog een ander heel gevoelig onderwerp aan…

Barbara Sarafian is zonder enige twijfel één van de meest opgemerkte kandidaten in dit seizoen van De Slimste Mens. We zien de actrice straks terug in de finaleweken en daar hanteert ze een duidelijke tactiek… Sarafian ontdekte tijdens De Slimste Mens dat ze erg competitief kan zijn, en ze vangt de quiz dan ook aan als een gladiator die strijdt op leven en dood. Tegen Erik Van Looy heeft ze duidelijk gezegd dat als ze verliest, ze dan “het kot afbreekt”. En dat meende ze!

Haar vorige deelname aan De Slimste Mens vier jaar geleden werd geen succes, maar deze keer pakte ze het anders aan… “Het spel zelf moet je heel au sérieux nemen,” aldus Sarafian in Het Laatste Nieuws, “maar jezelf moet je relativeren.” Dat was de geheime tactiek van Barbara Sarafian om het zover te schoppen in De Slimste Mens, maar de actrice heeft ook een duidelijke mening over de #MeToo beweging en seksistisch gedrag…

Annemie Struyf zei onlangs niet te willen meedoen aan De Slimste Mens omwille van de seksistische grappen, maar die houding vindt Barbara Sarafian totaal verkeerd. Volgens Sarafian zijn haar houding en humor tijdens de quiz een veel belangrijker statement dan een oordeel achteraf. “Wie ik ben en hoe ik me gedraag: dat is mijn commentaar,” aldus Sarafian in Het Laatste Nieuws. Ook over de #MeToo beweging spreekt Sarafian klare taal.

Heel wat journalisten vragen haar om iets te zeggen over seksisme, grensoverschrijdend gedrag en de #MeToo hashtag maar Barbara Sarafian heeft daar een duidelijk antwoord op… “Ik zwijg,” aldus Sarafian. De actrice vindt het veel te vroeg om te praten. Vlaanderen is er niet klaar voor en wel om een heel duidelijke reden… Barbara Sarafian werd gevraagd om tijdens een televisieprogramma twee minuten te komen praten over het thema. “Twéé minuten! Alsof ge dan iets zinnigs kunt zeggen!”

Barbara Sarafian komt op dreef en verduidelijkt dat het toch de bedoeling is om een oplossing te vinden voor het probleem. Momenteel laaien de emoties veel te hoog op om tot zinvolle conclusies te komen. De pers wil enkel maar feiten naar buiten brengen. Schokeffecten, steekvlammen, shownummers, maar wat als de storm gaat liggen? Dan keert alles terug naar het oude… Vlamingen hebben het moeilijk om dit soort gevoelige onderwerpen onder woorden te brengen. Nu heerst er enkel hysterie, terwijl een rustige toon noodzakelijk is om constructief aan de slag te gaan. Barbara Sarafian wil dat iedereen de tijd neemt om alles te laten smeulen en zelf tot eigen inzichten te komen. En dat is ook hoe Sarafian haar boek zal schrijven.

Barbara Sarafian werkt aan een boek en daarin zal ze feiten en ervaringen die ze beleefd heeft neerschrijven, zonder echter commentaar te leveren, zonder te oordelen. Maar op dat boek is het wel nog “eventjes” wachten… Barbara Sarafian is nu 48 en ze hoopt het boek klaar te hebben tegen dat ze 70 is, lacht ze.

Meer nieuws over:

Barbara Sarafian

Gerelateerde foto's:

Greyhounds in Nood 2012

Barbara Sarafian - De Pinte - 01/09/2011

Greyhounds in nood

Barbara Sarafian - De Pinte - 01/09/2011

Mia's 2010

Barbara Sarafian - Lint - 07/01/2011

Gerelateerde bio's: