.
News Image

Bad Hunter Beste Internationale Kortfilm in Bergen

Vijfde onderscheiding voor Sahim Omar Kalifa’s Bad Hunter.


Op de slotceremonie van het 31ste Festival International du Film d’Amour in Bergen heeft Bad Hunter van Sahim Omar Kalifa gisteravond de Prijs voor de Beste Internationale Kortfilm gewonnen. Voor Bad Hunter is dit al de vijfde onderscheiding.

Kalifa’s nieuwste korte film viel tot nu toe al vijf keer in de prijzen. Op het Wereldfilmfestival van Montréal waar Bad Hunter zijn internationale première beleefde, ontving Kalifa de Prijs van de Jury voor Korte Film, in het Spaanse Valladolid was er de Silver Spike, gevolgd door een Juryprijs op het Internationaal Filmfestival van Dubai, en de Speciale Juryprijs op het Flickerfest in Australië. Naast Bergen, was Bad Hunter in eigen land ondertussen te zien op de kortfilmfestivals van Leuven en Brussel, het Filmfestival Oostende en het Filmfestival Delicatessen. In Brussel kon de film rekenen op een speciale vermelding.



Aan de Prijs voor Beste Internationale Kortfilm in Bergen zijn technische prestaties verbonden ter waarde van 2.000 euro, aangeboden door Studio l’Equipe. Met Bad Hunter brengt de Koerdisch-Vlaamse regisseur het verhaal van de 19-jarige Bahoz die gaat jagen in de bergen. Zijn dagelijkse strooptochten leveren amper iets op, maar op dag verandert zijn leven voorgoed. Na eerdere successen met zijn korte films Land of the Heroes, Baghdad Messi en nu ook Bad Hunter, is Sahim Omar Kalifa momenteel bezig met de ontwikkeling van zijn eerste speelfilm, Zagros. De productie is in handen van A Private View (Brasserie Romantiek, Trouw met mij), het Gentse productiehuis van Dries Phlypo en Jean-Claude Van Rijckeghem die ook Bad Hunter produceerden. Van Rijckeghem schreef samen met Kalifa het scenario van Bad Hunter. De fotografie was in handen van Kamiran Betasi, voor de montage tekenden Joren Desmidt en Alain Dessauvage. Johan Hoogewijs verzorgde de muziek.