.
News Image

Audities van K3 zoekt K3 bijna afgelopen

Karen, Kristel en Josje hebben hun opvolgers bijna allemaal gezien.

 


Karen, Kristel en Josje geven volgend jaar de fakkel door aan drie nieuwe meiden. Afgelopen week vonden in Lint bij Antwerpen de audities plaats voor K3 zoekt K3. Het trio zit namelijk zelf in de vakjury van het programma K3 zoekt K3. Van de ruim 6.000 mensen die zich enkele maanden geleden via de website hadden aangemeld, zijn er maar een stuk of 150 meisjes die naar de audities zijn mogen komen. De audities werden meteen al gepresenteerd door Niels Destadsbader en Gerard Joling. Het resultaat van de opnames zijn dit najaar op SBS6 en VTM te zien. Op welke dag K3 zoekt K3 te zien zal zijn en wanneer de eerste aflevering op tv komt is nog een groot geheim.

Het nieuws dat de huidige versie van K3 zou stoppen was enkele maanden geleden groot nieuws. Het nieuws lekte gedeeltelijk uit in een Vlaamse krant maar Karen, Kristel en Josje gaven enkele uren na het lekken al tekst en uitleg op een druk bijgewoonde persconferentie. K3 zou blijven bestaan, alleen zou Studio 100 op zoek gaan naar drie opvolgers voor Karen, Kristel en Josje. Dat hadden ze in 2009 ook al eens gedaan toen Kathleen besloot om met K3 te stoppen. Ook nu weer gaan SBS6 en VTM op zoek naar een nieuwe versie van K3. Die nieuwe versie zal volledig nieuws zijn omdat Studio 100 meteen alle groepsleden zal vervangen.

Tijdens de persconferentie deden Karen, Kristel en Josje een oproep naar meisjes die zin hadden in een fantastische carrière bij K3. Er kwamen meer dan 6.000 inschrijvingen binnen. De afgelopen maanden werden de mensen geselecteerd die voor de audities uitgenodigd zouden worden. Die mensen kwamen afgelopen week naar Lint voor de opnames van hun auditie. En die audities zijn op z'n zachtst uitgedrukt speciaal. Omdat de laatste audities nu bezig zijn, kunnen we nog niet alles prijs geven maar dat de kandidaten flink geschrokken zijn, dat geven we nu al wel mee. Zes jaar geleden zaten onder andere Patty Brard, Miguel Wiels en Axana Ceulemans in de vakjury van K2 zoekt K3.

Karen en Kristel hadden toen niet veel inbreng, deze keer is dat wel het geval.

De publieksjury bestaat uit vier delen: kinderen, opa's en oma's, papa's en tot slot nog de mama's. Elk jurylid draagt een grote verantwoordelijkheid want iedereen bepaalt mee wie straks in de nieuwe K3 zal zitten. Karen, Kristel en Josje hebben hun mogelijke opvolgers dus al een keertje zien optreden en dat betekent dat het einde van de huidige versie van K3 weer een stukje dichterbij komt. Maar zover is het nog niet want Karen, Kristel en Josje gaan nog tot in de lente van 2016 door. Deels samen met de nieuwe K3 trouwens. Op die manier kunnen ze de fakkel op een professionele manier verder geven.

Meer details over K3 zoekt K3 mogen we vanaf vrijdag publiceren. Dan krijg je bij ons nog meer details te lezen. Er staat namelijk een embargo op bepaalde informatie totdat de allerlaatste kandidate haar auditie gedaan heeft. Van de ruim 100 kandidaten mag een klein deel later deze maand naar een bootcamp. Vanaf dan is het echt serieus werken geblazen: er zal vanaf dan intensief gezongen en gedanst worden. Het zal hard labeur worden voor de overgebleven meisjes maar zij die dit overleven maken dan nog meer kans om één van de nieuwe K3-tjes te worden. Drie meisjes starten later dit jaar een professioneel leven als zangeres bij K3 en hoeveel mensen kunnen dat tot hiertoe zeggen? Vier: Karen, Kristel, Josje en Katleen natuurlijk.

Bio van K3

Meer Over:

K3 K3 Zoekt K3

Bio van Kathleen, Patty Brard, Miguel Wiels en Axana Ceulemans