.
News Image

Annelies Beck wint Grote Prijs Jan Wauters

Britt Van Marsenille ontvangt Publieksprijs .


Tijdens het VRT-taalfeest REYERSTaal in De Somer, in de Rector P. De Somer-aula in Leuven, is Annelies Beck uitgeroepen tot winnaar van de Grote Prijs Jan Wauters 2017. De VRT-journaliste was de favoriete taalvirtuoos van de jury. Ze omschreven haar als “een vakvrouw met een uitstekende taalvaardigheid, bijtend als het moet, maar altijd hoffelijk.”

Britt Van Marsenille mocht de Publieksprijs in ontvangst nemen. Voor de tweede Publieksprijs Jan Wauters werden meer dan 6000 stemmen uitgebracht. Een op de drie stemmers koos voor Radio 2-presentatrice Britt Van Marsenille. De jury was lovend: “Britt is een spontane, vlotte prater met veel empathie en engagement.”

De Grote Prijs Jan Wauters bekroont een Nederlandstalige mediapersoonlijkheid die excelleert in het gebruik van het Nederlands, en van wie het taalgebruik getuigt van een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit. Met deze prijs wil de VRT de nagedachtenis aan een van haar grootste taalvirtuozen, sportverslaggever Jan Wauters, levend houden.



De jury motiveerde haar keuze voor winnares Annelies Beck als volgt: Als een eigentijdse Alice in Wonderland gaat Annelies de confrontatie aan met een resem figuren van diverse pluimage, ieder met z’n eigen logica, van geleerde prof tot professionele windmaker. Gedreven door eerlijke nieuwsgierigheid en blijvende verwondering, is ze altijd op zoek naar de waarheid en de waarde van fake en ander nieuws - en het verschil daartussen.