.
News Image

Anke Verhoeven en Ruben Dejaegher spelen hoofdrol in Ketnet Musical Team U.P.

De hoofdrollen van Team U.P. zijn vastgelegd.


Tijdens de finale van Ketnet Musical zondagochtend op Ketnet kwamen de kijkers te weten wie de hoofdrollen zullen spelen in Ketnet Musical “Team U.P.”



Voor het liefdeskoppel Puck en Lars waren nog vier kandidaten in de running. Alexanne Vervoort en Anke Verhoeven streden voor de rol van de sportieve Puck, en Luis De Vuyst en Ruben Dejaegher maakten nog kans op de rol van muzikant Lars. De vier finalisten speelden elk twee scènes, waarin telkens een andere Puck tegenover een andere Lars stond. Na alle mogelijke combinaties aan het werk gezien te hebben, beslisten juryleden Tijl Dauwe, Laura Tesoro en Giovanni Kemper samen met gastjurylid James Cooke welk duo zij de meest geschikte Puck en Lars vonden. Anke Verhoeven en Ruben Dejaegher zullen vanaf 3 maart schitteren in de gloednieuwe Ketnet Musical “Team U.P.”, samen met 22 andere kindercastleden, Ketnet-wapper Sander Gillis en musicalster



In een spannende finale die vanmorgen werd uitgezonden op Ketnet, zagen we de finalisten aan het werk in een aantal scènes uit de nieuwe musical. Ze probeerden één van de vier hoofdrollen in de wacht te slepen: Puck, Lars en Jo en Bo.

De vier kanshebbers voor de rollen van Puck en Lars speelden elk twee scènes. Tijdens de eerste scène werd de chemie tussen de twee meteen getest. Lars leert Puck gitaar spelen en daar komt al snel wat romantiek bij kijken. In de tweede scène werd Lars door de andere sporters beschuldigd van valsspelen en neemt Puck het voor hem op. Aan het einde van de scène brachten ze samen met het ensemble de titelsong van de musical: Team U.P.



Ruben Dejaegher: Een betere zestiende verjaardag had ik niet kunnen bedenken. Het is altijd mijn droom geweest om een grote rol in een musical te mogen spelen. Toen ik aan Ketnet Musical begon, had ik nooit gedacht om zelfs maar kans te maken op een sprekende rol. Samen met Luis hebben we hard gewerkt om het beste van onszelf te geven. Het is een heel spannende finale geworden, waarbij ik ook onder de indruk was van de prestatie van Luis. Maar uiteraard ben ik heel blij dat de jury uiteindelijk voor mij heeft gekozen.



Anke Verhoeven: Ik ben heel blij om Puck te mogen spelen in Ketnet Musical. Het personage ligt me heel goed, want het is een stoere, sportieve meid. Alexanne en ik hebben er elk ons eigen ding mee gedaan, wat het voor de jury niet makkelijker maakte om te kiezen. Ik dans en turn al geruime tijd. Het is een hele uitdaging om er nu ook zang en spel aan toe te voegen. Van bij het begin had ik ontzettend veel zin om aan Ketnet Musical te beginnen. Nu ben ik er helemaal klaar voor!



De musical gaat in première op 3 maart in Plopsa Theater De Panne. Er zijn voorstellingen in Hasselt, Gent, Oostende en Antwerpen. Alle info over de shows is te vinden op www.ketnetmusical.be