.
Anja Daems
vrijdag 10 mei 2024

Anja Daems: “Dit ging ik nooit doen”

Maar ze kan niet anders

Iedereen heeft zo zijn goede en minder goede eigenschappen, ook radiopresentatrice Anja Daems heeft zo van die eigenschappen. Al is er eentje die toch wel heel kenmerkend is voor haar.

“Ik ben een planner. Ik heb zelfs nog een papieren agenda, omdat ik werkelijk alles tot in detail plan. Wat we eten, wanneer ik boodschappen doe. Omdat ik denk dat er dan vrijheid in mijn hoofd ontstaat, maar dat is niet het geval. En dat is heel vervelend, want ik leef daardoor te veel in de toekomst. Ik moet echt leren om van het hier en nu te genieten”, zegt Anja in De Morgen.

Iets wat Anja dan weer helemaal verschrikkelijk vindt, is het huishouden. Vooral door haar te laten koken, kan je Daems geen plezier doen.

“Dan denk ik: hier sta ik nu, dit ging ik nooit doen. Maar ja, een kind moet eten, dat had mijn biologische klok mij absoluut niet verteld. Dus ik schrijf een volledig weekscenario uit, want het ontbreekt mij aan fantasie als ik in de supermarkt loop. Als ik voor andere mensen moest koken, zou ik blokkeren.”

Bio van Anja Daems

Meer Over:

Anja Daems