.
News Image

André Hazes Jr. presenteert oude glorie op tv

Voor het eerst in achttien jaar weer op de buis.


André Hazes Jr. was maandagavond voor het eerst te zien als presentator van het Rad van Fortuin op de Nederlandse zender SBS6. Dit programma keert voor het eerst terug sinds 1998.

In België maakte Rad van Fortuin vooral furore met Walter Capiau als presentator, vooral in de beginjaren van VTM.



De opnames van het programma verliepen erg pittig. In RTL Boulevard vertelt André Hazes Jr. dat er zeven afleveringen van drie kwartier per dag werden opgenomen. Zowel lunchen en dineren werd in de studio gedaan. 's Avonds had de 22-jarige zanger dan nog eens optredens. Naar eigen zeggen hield hij dit vol omwille van zijn jonge leeftijd. Natuurlijk hoopt hij dat het programma gaat scoren en is hij enorm benieuwd naar de kijkcijfers. Het nadeel zou wel kunnen zijn dat het tegelijkertijd wordt uitgezonden met kleppers van andere zenders. Dinsdagmorgen raakte dan bekend dat 810.000 mensen naar het Rad van Fortuin hebben gekeken en daarmee haalde het programma net niet de top 10 van de kijkcijfers op maandag.



Eind oktober verwacht Dré samen met zijn partner Monique een eerste kind. Dan zal hij tijdelijk stoppen met de opnames van Rad van Fortuin om zijn vaderschap ten volle te beleven.

In 2017 wil de populaire Nederlandse zanger het ook wat kalmer aandoen wat zijn optredens betreft. Nu doet hij jaarlijks zowat 220 shows en dit wil hij terugbrengen naar ongeveer 150.