.
News Image

Adil is slimste mens

Adil is jongste en eerste allochtone winnaar van De Slimste Mens Ter Wereld.


Het is gebeurd: Adil El Arbi heeft donderdagavond De Slimste Mens Ter Wereld gewonnen.



Sinds donderdagavond weten we het zeker: Adil El Arbi is niet alleen de sympathiekste en coolste ket ter wereld, hij mag zich vanaf nu ook De Slimste Mens ter Wereld noemen. In de finaleronde namen Bart De Pauw en Adil El Arbi het tegen elkaar op. In de razendspannende finale bleef Adil ijzig kalm en wist hij net dat ietsje meer dan de tweede Slimste Mens ter Wereld, Bart De Pauw. Gert Verhulst vervolledigde het Slimst Mens ter Wereld-podium maar haalde de finaleronde niet.



Adil nam gewoon deel aan De Slimste Mens Ter Wereld op zijn film Imagine wat te promoten. De eerste deelname van Adil was trouwens op de avond dat zijn film in première ging in de bioscoop. Ondertussen zijn er al 45.000 mensen gaan kijken. Adil kwam niet één keer maar wel 7 keer en won drie afleveringen voor hij aan de finaleweken mocht beginnen. Een puike prestatie die hij zelf niet had zien aankomen. Adil vertelde woensdagavond nog dat hij gewoon aan de zijlijn ging toekijken hoe Bart De Pauw en Gert Verhulst de finale zouden spelen maar het draaide anders uit. Adil is de jongste winnaar ooit van De Slimste Mens Ter Wereld en ook meteen de eerste allochtoon die het programma wint. Zijn overwinning droeg Adil op aan zijn eerder dit jaar overleden moeder en de eind november overleden Luc De Vos.



Het was voor Adil El Arbi een droom om het programma te winnen. Het zag er echter lange tijd naar uit dat Bart De Pauw de grote winnaar zou worden. Bart kende een sterke start en liep uit tot 246 seconden na de Open Deur-ronde. Een heel goed score, zeker als je weet dat Gert Verhulst volgde met 92 seconden en Bart De Pauw 62 seconden had. Maar vanaf dat ogenblik kon Adil het tij doen keren en hij zou uiteindelijk met 557 seconden zijn finaleplaats veilig stellen. Bart De Pauw volgde op 470 seconden en Gert Verhulst op 227 seconden.

Adil speelde een sterke finaleronde maar dat mag ook gezegd worden van Bart De Pauw. Tijdens de laatste vraag over Lewis Hamilton had Adil aan drie correcte antwoorden genoeg om de Slimste Mens Ter Wereld te worden en daar slaagde hij glansrijk in.




Bio van Luc De Vos

Meer Over:

Luc De Vos