.
News Image

Adil El Arbi wint Slimste Mens

Adil El Arbi haalt ruim 500 seconden.


Een overwinning met bijna het dubbel aantal seconden als de runner-up. Zo herinneren we ons de overwinning van Adil El Arbi tijdens De Slimste Mens op dinsdag. Adil had tijdens zijn eerdere deelnames al bewezen dat hij echt wel heel veel weet. Alleen van de Vlaamse shit heeft hij geen kaas gegeten maar dat maakt de regisseur ruimschoots goed met de rest van zijn parate kennis. Adil El Arbi is donderdag dan wellicht ook één van de finalisten die het zal moeten opnemen tegen Gert Verhulst.



Het was niet meteen de meest amusante aflevering van De Slimste Mens Ter Wereld met heel wat gokken in plaats van rake antwoorden maar toch blijft het niveau van Adil El Arbi ons bij. Adil nam al vrij vroeg een ruime voorsprong en kon bij wijze van spreke makkelijk naar toilet gaan terwijl Sven De Leijer en Marc-Marie Huijbregts (wat een outfit trouwens) seconde per seconde probeerden bij te benen. Het was best leuk te zien hoe Adil zowel Marc als Sven het nakijken gaf. De heren waren er vooraf dan terecht ook niet gerust in. Iedereen vreesde voor de sterke regisseur.



Adil verzamelde 509 seconden tegenover 271 voor Sven De Leijer en 201 seconden voor Marc-Marie Huijbregts. Die laatste twee werden veroordeeld tot een finaleronde en wie dacht dat Sven zijn concurrent Marc-Marie naar huis zou spelen kwam bedrogen uit. Het leek wel of Sven naar huis wou want hij gaf bij slechts één van de acht vragen een correct antwoord.

Wat hebben we onthouden uit deze aflevering? Dat Adil El Arbi één van de kanshebbers is voor de titel van Slimste Mens Ter Wereld en dat Cath Luyten maandagavond haar verkoudheid heeft doorgegeven aan Erik Van Looy. Hopelijk ligt het niveau van het spel en de humor woensdagavond iets hoger. Met Bart De Pauw als kandidaat kan dat haast niet anders.

Bio van Gert Verhulst, Erik Van Looy, Bart De Pauw en Cath Luyten