You are here

2017 start in mineur voor Jo De Poorter

10/01/2017 08:16-

Dikke pech voor presentator Jo De Poorter.

Het jaar 2017 betekende voor presentator Jo De Poorter niet meteen een goede start van het jaar. Jo De Poorter ging het nieuwe jaar in zonder telefoonverbinding. Dat vertelde de presentator dinsdagochtend op Joe in het programma van Sven Ornelis en Anke Buckinx. Het radioduo heeft bij de start van het nieuwe jaar enkele nieuwe rubrieken geïntroduceerd en in “Kunnen we dit afspreken?” maakt een bekende Vlaming komaf met één van zijn ergernissen. Jo De Poorter was maar wat blij dat hij dinsdag de kans kreeg om zijn hart te luchten. Hij wou meteen een afspraak maken met zijn telecomoperator.

En daar was volgens Jo De Poorter een bijzonder goede reden voor. Zijn verhaal begon op zondag 1 januari 2017. Op het moment dat iedereen wil kijken welke wensen er voor het nieuwe jaar zijn binnengekomen, deed de telefoon van Jo De Poorter het niet meer. Het toestel nog wel maar de verbinding duidelijk niet meer. Jo dacht even aan een minder goede ontvangst toen hij de melding “Geen verbinding” op zijn mobieltje zag en ging in de andere hoek van de kamer staan en zelfs even uit het raam hangen in de hoop de verbinding te verbeteren maar ook daar vond het toestel geen netwerk.

Jo De Poorter: “Zonder aankondiging , zonder waarschuwing en zonder bericht had Base mijn aansluiting afgesloten omdat ik zogezegd mijn telefoonrekening niet had betaald. Maar dat bleek niet zo te zijn want zij hadden een fout gemaakt. En je zou dan denken dat een telefoonmaatschappij mijn telefoonnummer heeft om mij daarvan op de hoogte te stellen. Maar neen, mijn telefoon werd gewoon afgesloten. Met een geleende gsm heb ik mij toen in verbinding gesteld met een zéér onvriendelijk en onbehulpzame Hollandse dame van Base. En je weet, ik heb niets tegen Nederlandse dames . Ik ben dol op Linda De Mol, op Anouk en Maxima, maar helaas namen die dames mijn telefoon niet op bij Base.

Een foutje kan iedereen overkomen maar als je dan zo weerbarstig en onbehulpzaam bent, dat is schandalig. Base heeft mijn telefoonnummer wel om mij twee keer per week mij onzinnige aanbiedingen te bezorgen via sms of mij anoniem op te bellen ’s avonds laat om mij een zeer boeiend voorstel te doen. Maar als ze me nodig hebben, weten ze me niet te bereiken. Ik wil niet anoniem gebeld worden maar ik zou wel graag gewaarschuwd worden als er een probleem is. Kunnen we dat afspreken?"

Jo De Poorter werd dus ten onrechte afgesloten door Base en het heeft uiteindelijk een tijdje geduurd vooraleer de presentator via zijn smartphone de vele gelukwensen voor het nieuwe jaar kon lezen. Op zo’n moment merkt een mens in welke mate we afhankelijk zijn geworden van alle moderne communicatiemiddelen. Maar eind goed, al goed. Met wat vertraging kon Jo ook zijn vrienden een gelukkig 2017 wensen. Benieuwd of ze bij Base het telefoongesprek op Joe gehoord hebben en of Jo straks een (anoniem) telefoontje van het bedrijf mag verwachten.

Gerelateerde foto's:

Signeersessie

Jo De Poorter - Westerlo - 24/10/2009