.
News Image

​Bompa Lawijt-acteur Bernard Verheyden overleden

 



Acteur was 79. 


Bompa Lawijt-acteur Bernard Verheyden overleden, dat weet VTM Nieuws. Donderdagmiddag raakte bekend dat de man die in maar liefst 60 afleveringen van Chez Bompa Lawijt het grote woord voerde is overleden. Bernard Verheyden was al een tijdje ziek. De acteur was dement.



Bernard Verheyden is vooral bekend van zijn rol in de VTM - reeks 'Chez Bompa Lawijt'. Hij heeft ook meegespeeld in de VTM serie Bompa en was één van de vaste moppentappers in het VTM programma HT&D met Guido Depraetere. Ook bij de VRT heeft hij voordien meegedaan in enkele tv reeksen onder meer in 'Wij Heren Van Zichem' in 1967 waarin hij de rol van Sepke vertolkte.



Bernard Verheyden was getrouwd met wijlen Denise Zimmerman en was de nonkel van actrice Sandrine André. Gedurende twee jaar heeft Sandrine Bernard verzorgd maar die zorg was niet langer haalbaar. Ik heb hem laten opnemen in een tehuis. Voor hem thuis zorgen was voor mij niet meer haalbaar. Ik heb het twee jaar geprobeerd, maar kon het niet meer aan, vertelde ze enkele jaren geleden op Radio 1.