You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 1994

  Tori Amos is te gast in "The Late Show With David Letterman" op CBS-TV.

 • 1992

  Winter, de single van Tori Amos met covers van nummers als "Smells Like Teen Spirit" van Nirvana, "Angie" van The Rolling Stones en "Whole Lotta Love" van Led Zeppelin, bereikt een 25ste plaats in de Engelse hitlijst.

 • 1992

  Radio Donna start zijn eerste uitzending live vanuit Brussel. In minder dan tien jaar tijd groeide de zender aanvankelijk uit tot de populairste in Vlaanderen. Enkele jaren nadien moest Donna de koppositie teruggeven aan Radio 2. Sinds de start van de commerciële radiostations in 2002 moest Radio Donna ook heel wat marktaandeel afstaan aan voornamelijk Q-music.

 • 1970

  Melanie bereikte de eerste plaats in de Nederlandse Top 40 met het nummer Lay Down (Candles In The Rain), met de hulp van de Edwin Hawkins Singers, die in juni 1969 al op 1 stonden met Oh Happy Day. In totaal stond Lay Down 2 weken lang op 1.

 • 1970

  Het nummer "Who's Your Baby" van The Archies staat op de 40ste plaats in de Amerikaanse hitlijst.

 • 1969

  Ringo Starr kondigt aan dat de Beatles niet meer in het openbaar zullen optreden.