You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2012

  Scott McKenzie, de zanger die in 1967 een hit had met het nummer If You’re Going To San Francisco, overlijdt op 73-jarige leeftijd. De zanger was al een tijdje ernstig ziek. In 2010 werd zijn zenuwstelsel beschadigd.

 • 1990

  Juist op de dag dat de Aerosmith-single "The Other Side Of Me" een 22ste plaats bereikt in de Amerikaanse hitlijst, treden ze op tijdens het "Monsters Of Rock"festival samen met Whitesnake, Poison, London Quireboys en Thunder voor zo'n 72.500 toeschouwers. Jimmy Page treedt met hen op tijdens het nummer "Train Kept A-Rollin".

 • 1979

  Het album “Highway To Hell” van AC/DC staat in Engeland op de 8ste plaats op het moment dat de groep met The Who op de affiche staat met Nils Lofgren en the Stranglers. De groep is dan halverwege een Europese en Amerikaanse toernee.

 • 1973

  Rote Rosen is slechts 1 van de vele successen van de Duitse hitmachine Freddy Breck, die in 1942 geboren werd in Sonneberg als Hermann Lederer. Het nummer hield het 4 weken lang vol op 1 in de Nederlandse Top 40.