You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2010

  De Britse film- en televisieactrice Jean Simmons overlijdt in Californië op 80-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Ze werd bekend bij het publiek toen ze eind jaren veertig naast acteur Laurence Olivier acteerde in Hamlet. Latere films waren Guys and Dolls, Spartacus en The Happy Ending. In de jaren ’80 trad zij op in de serie The Thorn Birds met Richard Chamberlain. Voor deze rol kreeg ze in 1983 een Emmy Award.

 • 2008

  De Australisch acteur Heath Ledger wordt op 28-jarige leeftijd dood aangetroffen in zijn appartement in Manhattan. In 2005 kreeg hij een oscar-nominatie voor Brokeback Mountain. Een tijdje voor hij stierf, was aangekondigd dat Ledger de rol van The Joker gaan spelen in de nieuwe Batmanfilm.

 • 1996

  Bryan Adams vergezelt Celine Dion op het podium tijdens de jaarlijkse MIDEM festiviteiten in het Palais Des Festival in Cannes, Frankrijk, tijdens een rustpauze tijdens zijn wekr voor zijn eerste nieuwe album in 5 jaar. De oorspronkelijk titel van "18" en het album werd opgenomen met Lange en Kamen in een studio in de buurt van St. Tropez.

 • 1994

  De single " Amazing" van Aerosmith bereikt in de Amerikaanse hitlijst een 24ste plaats.

 • 1994

  De single "All For Love" van Bryan Adams en tevens het thema van de film 'The Three Musketeers', een trio dat werd opgenomen met Rod Stewart en Sting, staat op de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijst.

 • 1990

  Paula Abdul krijgt een prijs voor de 'favoriete vrouwelijke Pop/Rock artiest' en de 'favoriete dansartiest' tijdens het 17de jaarlijkse American Music Awards en brengt daar het nummer "The Way That You Love Me". De ceremonie vond plaats in het Shrine Auditorium in Los Angeles. Bij haar thuiskomst merkt ze dat dieven haar juwelen gestolen hebben voor een waarde van 3.400 dollar.

 • 1983

  De eerste plaats in de Nederlandse Top 40 was 1 week lang in handen van Renee & Renato met hun enige hit Save Your Love. Renee koos zowat onmiddellijk na de opnames van het nummer voor een solocarrière, en zo werd het duo ontbonden nog voor de plaat in de hitlijsten stond.

 • 1972

  Het nummer "A Horse With Your Name" van America, en tevens door Bunnell geschreven, staat bijna onmiddellijk in de Engelse hitlijst en wel op de 3de plaats. Het nummer wordt voor lange tijd het visitekaartje van de groep.

 • 1972

  Nadat de Schotten van Middle Of The Road een jaartje eerder al op 1 stonden in de Nederlandse Top 40 met Soley Soley, was in 1972 weer goed raak. De single Sacramento had 7 weken lang de eerste plaats in handen.

 • 1965

  Op het moment dat The Animals zich voorbereiden op hun optredens in het Apollo Theater in Harlem om hun live album "The Animals At The Apollo' op te nemen, eist de Amerikaanse Immigratiedienst dat de shows worden afgelast.