You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2007

  Pierre Stukken overlijdt te Antwerpen op 63-jarige leeftijd. In 1996 vond men drugs in zijn bus in Marokko. Hij vloog ruim twee jaar de cel in. Twee jaar in mensonterende omstandigheden die hem volledig kraakten. Zijn verhaal was de aanleiding voor de film De Hel Van Tanger, waarin acteur Filip Peeters de rol speelde die was gebaseerd op Pierre Stukken.

 • 1992

  Marc Almond woont de 6de editie bij van de officiële fanclubbijeenkomst, die plaatsvond in het Londense Astoria Theater.

 • 1986

  Het grotendeels zelf geproduceerde album “Scoundrel Days” van a-ha komt in de Engelse hitlijst binnen op de 2de plaats.

 • 1980

  Woman In Love van Barbra Streisand stond 6 weken lang op 1 in de Nederlandse Top 40. Haar grootste successen behaalde de zangeres in de jaren 60 en 70. Geen enkele andere vrouw behaalde zoveel gouden, platinum en multi-platinum albums als zij.

 • 1975

  Het album "Get Your Wings" van Aerosmith bereikt een 74ste plaats in de Amerikaanse hitlijst, 18 maanden na zijn debuut in die hitlijst.

 • 1969

  In oktober 1969 had Percy Sledge 5 weken lang de eerste plaats in de Nederlandse Top 40 in handen met My Special Prayer, ook bekend als Ave Marie.