You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2017

  Sib Hashian, de drummer van Boston tijdens de hoogdagen van de Amerikaanse band, overlijdt op 67-jarige leeftijd op het podium tijdens een optreden op een cruise. Hashian was de drummer van de groep Boston van 1975 tot halfweg de jaren 80. In 1976 verscheen het debuutalbum "Boston" met daarop "More than a feeling", wellicht het bekendste nummer van de groep.

 • 2015

  Acteur Marc Leemans overlijdt op 89-jarige leeftijd.Leemans was vooral bekend bij het grote publiek van zijn rol in 'De Paradijsvogels'.Leemans was ooit nog getrouwd met Jo Leemans, die we kennen van die ene grote hit "Que sera, sera".

 • 2009

  Jade Goody overlijdt op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van baarmoederhalskanker. Goody kreeg nationale bekendheid door haar optreden in de Britse versie van "Big Brother".

 • 1997

  De single "Stranger Things" van het album "Skyscraping" van ABC staat een week op de 57ste plaats in de Engelse hitlijst.

 • 1997

  De single "Stranger Things" van het album "Skyscraping" van ABC staat een week op de 57ste plaats in de Engelse hitlijst.

 • 1995

  Adam Ant treedt op in het Londense Shepherd's Bush Empire, zijn eerste concert in Engeland sinds Live Aid.

 • 1986

  The Promise You Made van Cock Robin belandt voor 2 weken op 1 in de Nederlandse Top 40. Het nummer stond op het titelloze debuutalbum van de band, dat goed was voor platina in Nederland.

 • 1986

  "This Time", de Bryan Adams single oorspronkelijk uit 1983, wordt heruitgegeven in het Verenigd Koninkrijk, en berikt een 41ste plaats en het album "Cuts Like A Knife" bereikt een 21ste plaats in de Engelse hitlijst.

 • 1975

  Shirley & Company stonden 2 weken lang op 1 in de Nederlandse Top 40 met hun enige grote hit, Shame Shame Shame. Het nummer betekende een comeback voor Shirley Goodman, die 2 decennia eerder al scoorde als de helft van het populaire duo Shirley & Lee.

 • 1969

  The Cats hadden in totaal 5 nummer 1 hits in Nederland. Een daarvan was Why, dat in 1969 5 weken lang de Nederlandse Top 40 aanvoerde.